Groenteloempia’s met Surimi

Zoals jullie weten ben ik dol op Aziatisch eten en ik moet bekennen dat ik nog het allerliefst loempiaatjes eet. Vroeger haalde ik nog wel eens een zak van tien Vietnamese loempia’s op de markt maar de laatste keer dat ik dat heb gedaan kan ik me niet meer herinneren. Laatst had ik echt weer eens zin in loempiaatjes maar doordeweeks proberen we het allemaal zo gezond mogelijk te houden en daar hoort zeker geen frituur bij. Uiteindelijk maakte ik groenteloempia’s met surimi, loempiaatjes van een heel ander kaliber maar wel een fantastisch lekker bijgerecht voor een doordeweekse dag. En lekker simpel om te maken, nog beter!

Wat heb je nodig? (10 stuks)

 • 5 grote bladeren kropsla
 • 5 staafjes (noem je dat zo?) Surimi
 • 3 wortelen
 • 3 bosuitjes
 • 100 gram taugé
 • 1 eetlepel sojasaus
 • ter garnering: bosui in ringetjes, sesamzaadjes

1. Kies vijf stevige bladeren klopsla uit en was deze onder de koude kraan. Dep droog met een vel keukenrol.

2. Snijd de wortel, bosui en surimi in lange, dunne reepjes.

3. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de wortel, bosui en taugé tot het een beetje zacht is geworden.

4. Blus de gebakken groenten af met de sojasaus.

5. Verdeel de surimi samen met de groenten over het midden van een blad sla.

6. Rol de sla op en snijd de rol doormidden. Garneer de loempiaatjes met bosui en sesamzaadjes en serveer er een kommetje sojasaus met rode peper bij.

Groenteloempia's met Surimi

Join the Conversation

 1. Emily van Kampen says:

  Wat een leuk idee! Het lijkt een beetje op spring rolls, maar dan met sla als omhulsel.

 2. Margot says:

  Ik ben ook gek op loempia’s! Leuke variatie is dit.

 3. Hoe zorg je dat ze dan netjes opgerold blijven zitten? Ik zie geen prikkertje op de foto maar bij mij werkt dat dus niet hoor :p

  1. Sabine Author says:

   Haha! Niet teveel vulling gebruiken, dat is vaak het probleem!

 4. Priscilla says:

  Dit klinkt echt superlekker als lunch… dit recept ga ik even opslaan.

 5. Sophia says:

  Vanavond gemaakt, was heerlijk, thnx. De volgende keer neem ik ipv bladeren kropsla ijsbergsla, waarschijnlijk minder kans op scheuren.

 6. Mandy says:

  Net klaargemaakt en ook dit was weer erg lekker! De sesamzaadjes liet ik achterwege: mijn vriend is er gigantisch allergisch voor en ik wil niet dat zo’n mini-zaadje ergens per ongeluk belandt ;-) Kan me wel voorstellen dat het erg lekkere toevoeging is. Maar ook dit gerecht komt nog eens terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close