‘Risotto’ van Parelcouscous met erwtjes en Parmezaan

Ik heb laatst besloten dat ik voor mijn lunches op dagen dat ik thuis werk maar eens wat vaker de voorraadkast in moet duiken. Het is namelijk zonde dat er soms hele mooie producten staan te verstoffen omdat ik het bij het avondeten niet goed kwijt kan. Hetzelfde gold voor de Parelcouscous die ik nog had staan van het merk Souq. Het staarde me al een tijdje aan en uiteindelijk besloot ik het gewoon eens te gebruiken voor een lekker lunchgerecht. Ik maakte er ‘Risotto’ van Parelcouscous met erwtjes en Parmezaan van en door er nog een schep Vadouvan aan toe te voegen ontstond er in no-time een op en top fusion gerecht dat hartstikke goed te doen is als diner.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 100 gram Parelcouscous
 • 50 gram diepvries-erwten
 • 400 milliliter groentebouillon
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 theelepel Vadouvan*
 • Parmezaanse kaas
 • zout

*Vadouvan is gewoon te koop bij de Albert Heijn en/of de Jumbo van het merk Jonnie Boer. Staat in het specerijenschap! 

1. Snipper de ui en hak het teentje knoflook fijn. Fruit beide aan in een beetje olijfolie.

2. Doe de Parelcouscous in de pan erbij en schep dit even goed om, bak het lichtjes aan.

3. Schenk de groentebouillon bij de couscous en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat de parelcouscous langzaam al het vocht opnemen tot het gaar is.

4. Schep de Vadouvan door de parelcouscous, samen met de diepvrieserwten en een hoeveelheid Parmezaanse kaas naar smaak.

5. Verwarm de ‘risotto’ nog even kort door en serveer direct.

Ik voel me verplicht om risotto tussen haakjes te zetten want een echte risotto maak je natuurlijk met rijst. Parelcouscous lijkt totaal niet op rijst maar ook totaal niet op couscous als je het mij vraagt. Het doet mij denken aan kleine pasta-bolletjes dus eigenlijk is dit recept een mengelmoesje tussen een pasta-, couscous- en rijstrecept.

Risotto van parelcouscous

Join the Conversation

 1. Ellen says:

  Ik heb eigenlijk nog nooit parelcouscous klaargemaakt! Moet ik toch eens doen ;)

  1. Sabine Author says:

   Ja echt doen, is heerlijk!

 2. nicole says:

  Het lijkt me heerlijk en ben sowieso fan van couscous.

 3. Paul Oosten says:

  Goh, dat klinkt lekker.
  Nog nooit die parelcouscous geprobeerd.
  Denk dat ik je met een lunch eens ga nadoen …

 4. Margot says:

  De parelcouscous ziet er inderdaad uit als pastabolletjes! Ik heb het nog nooit gegeten, maar ik ben wel nieuwsgierig nu.

 5. Sandra says:

  Heerlijk recept! Dank je wel :-D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close