Gegrilde romaine met feta en geroosterde kikkererwten

Wel eens een krop sla op de barbecue gegooid? Ik kan me voorstellen dat dit niet in je vaste repertoire zit, maar neem van mij aan het dat het ontzettend lekker is. Deze gegrilde romaine met feta en geroosterde kikkererwten vormt namelijk het perfecte bijgerecht voor een uitgebreide barbecue. En hoe fotogeniek ziet het er uit? Dat is toch prachtig! Mocht je graag wat meer willen variëren met groenten op de barbecue dan is dit een goede eerste zet. Door de romaine te grillen wordt hij licht knapperig maar de sla behoudt zijn frisse smaak en dat past perféct bij het zoute van de feta en de knapperige geroosterde kikkererwten.

Waar je wel even op moet letten is dat de romaine voordat je deze op de barbecue legt, goed droog is. Maar echt krukdroog. Als de sla na het wassen nog een beetje vochtig is, gaat deze namelijk stomen op de barbecue en daarmee verdwijnen die knapperige randjes die je graag wilt hebben.

Mocht je het lekker vinden dan kun je bij dit gerecht nog een lekker sausje maken van bijvoorbeeld yoghurt, citroen en een beetje knoflook, maar juist omdat ik deze gegrilde romaine als bijgerecht zie, had het voor mij niet zoveel opsmuk nodig. Mocht je niet zo van de feta zijn dan zou je dit gerecht eventueel nog kunnen maken geitenkaas en uiteraard kun je de geroosterde kikkererwten ook vervangen door (gemengde) grofgehakte noten. Een simpel recept dat zich prima leent om mee te variëren dus.

Zit je nou met meerdere mensen aan tafel, koop dan een paar kropjes babyromaine. Die serveren extra gezellig op een grote schaal en ieder kan zo zijn/haar eigen mini kropje pakken. Leuk, nu al zin in een feestje!

Gegrilde romaine met feta en geroosterde kikkererwten

Gegrilde romaine met feta en geroosterde kikkererwten

No ratings yet

Gegrilde romaine met feta en geroosterde kikkererwten

Sla op de barbecue klinkt misschien een beetje gek, maar neem van mij aan dat deze gegrilde romaine met feta en geroosterde kikkererwten echt ongelofelijk lekker is. Knapperig maar toch ook nog fris van smaak. Een heerlijk bijgerecht voor een zomerse dag.
Porties1 krop (4-6 personen)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

 • barbecue
 • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

 • 1 krop Romaine - over de lengte gehalveerd
 • 1 blikje kikkererwten - 200 g, uitgelekt en afgespoeld
 • 1 el olijfolie
 • 1 tl paprikapoeder
 • peper en zout
 • 75 g feta
 • citroensap

Instructies

 • Was de romaine grondig onder de koude kraan en laat hem dan compleet opdrogen.
 • Dep de kikkererwten na het afspoelen helemaal droog en meng ze met de olijfolie, paprikapoeder, peper en zout.
 • Verwarm de oven voor op 200℃ en verspreid de gekruide kikkererwten over de bakplaat.
 • Bak ze in het midden van de oven in 30 minuten knapperig.
 • Leg de romaine met de binnenkant van de krop op het grillrooster. Grill de sla tot ze randjes donker blakeren en je merkt dat de blaadjes krokant worden. Dit duurt een minuut of 5-7 op een hete barbecue.
 • Leg de gegrilde romaine op een bord en verdeel hier de feta en geroosterde kikkererwten overheen. Maak af met een beetje citroensap.
Gang: bijgerecht
Keuken: Grieks, Italiaans
Trefwoord: barbecue, bbq, bijgerecht, feta, gegrilde groenten, gegrilde romaine, geroosterde kikkererwten, kikkererwten, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gegrilde romaine met feta en geroosterde kikkererwten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close