Vandaag is het weer tijd om een heerlijke curry te maken, namelijk een gele curry met garnalen. Ik ben nog altijd dol op curry’s als het aankomt op makkelijke, snelle recepten voor de doordeweekse dag. Het gevoel van thuiskomen, een currypasta in de pan doen, wat kokosmelk erbij gieten en dan zoeken naar ingrediënten die ik nog in huis heb, is gewoonweg heerlijk. Het fijne aan curry is dat je er vrijwel alles in kunt verwerken. Onze kindjes zijn er overigens ook altijd dol op. Omdat ik vaak een heel blik (400ml) kokosmelk gebruik, verliest de currypasta een beetje pittigheid, maar wordt het eerder romig. Hierdoor is zo’n curry perfect om te maken voor het hele gezin!
Waarom gele curry met garnalen?
Gele curry met garnalen is een van mijn favorieten geworden de afgelopen tijd. Ik ben dol op vis, en nóg doller op (knoflook)garnalen. Dus ja, dit gerecht was een absolute winnaar voor mij. Deze gele curry met knoflookgarnalen en babymaïs is er eentje voor de echte visliefhebber. Garnalen in curry geven een heerlijke smaakexplosie!
De perfecte ingrediënten voor gele curry met garnalen
Wat ik geweldig vind aan dit gerecht is de flexibiliteit van de ingrediënten. Ik voegde bevroren garnalen toe aan de curry tijdens het koken, waardoor er nog iets meer een vissmaak vrijkomt. Daarbij voegde ik ook nog een lepeltje vissaus toe voor extra diepgang. De garnalen geven de curry een heerlijke umamismaak en zorgen voor een rijke, romige textuur die perfect samengaat met de zachte kokosmelk.
Tips voor de beste gele curry
Wanneer je gele curry met garnalen maakt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om de smaken goed uit te laten komen:
- Verse ingrediënten: Gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten voor de beste smaak. Verse garnalen en groenten maken een wereld van verschil.
- Currypasta: Kies een goede kwaliteit currypasta. Dit is de basis van je gerecht en bepaalt grotendeels de smaak.
- Kokosmelk: Gebruik volle kokosmelk voor een romige textuur. Dit balanceert de pittigheid van de currypasta en maakt het gerecht kindvriendelijker.
Gele curry met garnalen: een gezinsvriendelijk recept
Omdat ik vaak een heel blik kokosmelk gebruik, wordt de curry romiger en minder pittig. Dit maakt het perfect voor gezinnen met jonge kinderen. Onze kindjes zijn dol op de zachte, romige smaak van de curry, en de garnalen gaan er bij mij thuis ook goed in. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je ze ook heel gemakkelijk vervangen voor een andere vis. Bovendien is het een geweldige manier om ze meer vis te laten eten, wat altijd een pluspunt is. Bijna alle recepten van OMF schotel ik ook mijn kinderen voor en dus zijn ze (voor mij) kind-proof. Maar mocht je nog jonge kinderen hebben en wil je ze gezond en gevarieerd eten geven? Dan vind ik het e-book van Jet van Nieuwkerk een tip! Je download ‘m voor 15,- euro.
Smaakvolle variaties op gele curry met garnalen
Een van de geweldige dingen aan curry is hoe veelzijdig het is. Je kunt bijna alles toevoegen wat je lekker vindt of wat je nog in huis hebt. Hier zijn een paar variaties die je kunt proberen:
- Groenten: Voeg extra groenten toe zoals paprika, courgette of spinazie voor extra kleur en voedingswaarde.
- Proteïne: Als je geen fan bent van garnalen, kun je ook kip, tofu of zelfs tempeh gebruiken.
- Kruiden en specerijen: Speel met verschillende kruiden en specerijen om je curry een unieke twist te geven. Probeer bijvoorbeeld een beetje geraspte gember of een snufje kaneel.
Gele curry met garnalen: hele sterke geur!
Ik waarschuw je wel vast: het héle huis ruikt naar dit gerecht als je ermee bezig bent, maar dat moet je er dan maar voor over hebben. De geuren van knoflook, vissaus en currypasta vullen je huis en zorgen voor een warme, uitnodigende sfeer. Het is bijna alsof je een klein stukje Thailand in je eigen keuken creëert. En geloof me, de smaak is het zeker waard.
Conclusie: gele curry met garnalen is een must-try
Gele curry met garnalen is een eenvoudig, snel en heerlijk gerecht dat perfect is voor een doordeweekse maaltijd. Het is flexibel, gezinsvriendelijk en barst van de smaak. Kortom, een must-try dus wat mij betreft!
Op OMF vind je een categorie vol met curry recepten! Zo ontdek je misschien nog wel meer nieuwe curry recepten.
Gele curry met knoflookgarnalen en babymais
Ingrediënten
- 1 pakje gele currypasta
- 1 rode paprika - in reepjes
- 300 g babymais
- 400 ml kokosmelk
- 400 g knoflookgarnalen - bevroren
- 1 tl vissaus
- verse peterselie of koriander
- 1 bosui - in ringen
Instructies
- Verhit een diepe pan op de kookplaat en bak hierin de gele currypasta 2 minuutjes aan.
- Voeg de rode paprika en babymais toe en bak deze mee tot ze voorzien zijn van een laagje currypasta.
- Doe de kokosmelk en knoflookgarnalen in de pan en roer goed door. Breng de curry aan de kook en kook het geheel 20 minuutjes door tot de garnalen helemaal gaar zijn geworden.*
- Breng de curry op smaak met vissaus en serveer met gekookte jasmijnrijst. Garneer de curry met peterselie of koriander en een in ringen gesneden bosuitje.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Hoi,
ziet er lekker uit, maar mijn man is allergisch voor vis. Kan ik de vissaus vervangen door bijvoorbeeld sojasaus of oestersaus?
Gr. Angelique
Ik zou dan 1/2 eetlepel sojasaus en 1/2 eetlepel oestersaus gebruiken.
Dank je wel!
Hoeveel is een pakje? Die van 70 gram?
Lijkt me lekker! Benieuwd of de peuter dat ook vindt ..
Klopt, van 70 gram inderdaad.
Voor zes personen gemaakt met rijst en paratha. Super eenvoudig recept en heerlijk!
Oeh ja, lekker met paratha erbij!