CITY GUIDE | CORK – TO KNOW

Een citytrip naar Ierland is er eentje die qua voorbereidingen niet heel uitgebreid hoeft te zijn. En eenmaal daar is het ook allemaal niet zo ingewikkeld. In het centrum verdwaal je niet zo snel en ga je verder dan het centrum, dan nog is het vrij overzichtelijk. Al het openbaar vervoer is er bovengronds dus je gaat te voet, per fiets of met de bus van plek naar plek. Kun je ondertussen lekker om je heen kijken en zien hoe mooi deze Ierse stad eigenlijk is.

Wat betreft de voorbereidingen die je moet treffen zijn er een paar dingen waar je even aan moet denken. Wij helpen je op weg!

Stopcontact

Waarschijnlijk weet je direct wat ik bedoel. Precies, stop maar een wereldstekker in je koffer want de stopcontacten hebben in Ierland een andere ingang.

Euro

Voor vertrek moest ik even Googlen hoe het ook alweer zit met het betaalmiddel in Ierland; gewoon de euro, lekker makkelijk.

Beste reistijd

Wat regen betreft zijn mei en september de beste maanden om naar Ierland af te reizen. Tijdens deze maanden valt er de minste neerslag. Ik was er eind juli en had 3 prachtige dagen met bijna alleen maar zon. Dus zeker weten doe je het niet, maar het is absoluut verstandig om een regenjas en/of paraplu mee te nemen als je richting Cork gaat. Uiteindelijk staat Ierland toch ook een beetje bekend om de vele regen die er valt.

Foto 01 08 17 11 07 57

VERVOER

Het openbaar vervoer bestaat in Cork uit de bus of de trein. Nu is voor een citytrip een trein niet perse noodzakelijk, maar een bus kan handig zijn als de afstanden net wat te ver zijn om te lopen. Het Cork Bus Station op Parnell Place zit aan de Lower Oliver Plunkett St Corkstraat en vanaf hier kun je bussen pakken die binnen en buiten het centrum rijden. Overigens zit dit busstation vlakbij het Clayton Hotel.

Gids

Toen ik in Cork was had ik een aardig vol programma (er is ook behoorlijk wat te zien!) en daarom werd ik van plek naar plek getransporteerd door een chauffeur. Luxe natuurlijk en zeker als de chauffeur ook nog eens de rol van gids blijkt te vervullen. Ideaal als je meer dan alleen het centrum van Cork wilt zien, bijvoorbeeld de dorpjes om Cork heen (een must), en met een gids gaat dat net wat leuker en gemakkelijker. Hij vertelt je tijdens de ritjes een boel over de omgeving, Cork en haar geschiedenis én hij vertelt je precies moet zijn. Onze gids was Tony Bennett, te boeken via zijn website. Overigens weet Tony ook waar de beste ChesterCake te halen is.

Auto huren

Mocht het geen optie zijn om een gids in te huren om je binnen en buiten Cork van plek naar plek te brengen, dan is een auto huren uiteraard een mogelijkheid. Zeker een goed idee als je het niet alleen bij Cork wilt houden, maar ook plekken als Cobh en Kinsale wilt ontdekken. Houd er wel even rekening mee dat je links moet rijden. Én dat je voor het huren van een auto bijna altijd een creditcard nodig hebt.

Citymap

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Join the Conversation

  1. Trees Rotteveel says:

    Cork is prachtig! Gelukkig woon ik als Nederlandse in Ierland. Het is een land waar Ik geen genoeg van krijg. Ook Cobh en Kinsale heb ik bezocht. En natuurlijk Blarney Castle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close