Ansjovis basilicum spaghetti

Ik hou ontzettend van pasta. En ik hou ook ontzettend van ansjovis. En omdat een goede pasta of spaghetti in de basis al lekker is met alleen een beetje goede olijfolie, en misschien wat knoflook en peper, is er maar weinig nodig om van een pastamaaltijd te kunnen genieten. In al z’n simpelheid dus eigenlijk het lekkerst. Dus dit gerecht bestaat uit ook maar weinig ingrediënten.

Van de ansjovis heb ik samen met wat olijfolie, knoflook en basilicum een super smaakvolle tapenade gemaakt. Door alle ingrediënten even fijn te hakken en te mixen in de foodprocessor. Zo gedaan. De spaghetti even koken volgens de gebruiksaanwijzing (gebruik mooie dikke spaghetti), de boel door elkaar roeren en klaar ben je. Maak af met wat vlokken Pecorino en het is genieten geblazen.

AnsjovisSpaghetti ST 3

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

AnsjovisSpaghetti Pinterest

5 van 1 stem

Ansjovis Basilicum Spaghetti

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 2 personen spaghetti
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 5 gram verse basilicum fijngehakt
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie 46 gram
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • Pecorino schaafsel

Instructies

  • Kook de spaghetti gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Ondertussen maak je van de overige ingrediënten – behalve de pecorino – een tapenade. Stop alles in de foodprocessor en maal tot een grove tapenade.
  • Meng de tapenade met de gekookte spaghetti en serveer met wat pecorino.

Notities

Gebruik een spaghettimeter voor de juiste hoeveelheid spaghetti.

Join the Conversation

  1. Janny says:

    In 1 woord: goddelijk!

  2. Naomi says:

    perfect recept!

  3. Elena says:

    Dit is zoooooo lekker recept. Het komt bij ons bijna wekelijks aan tafel. Als het aan mij lag, zou ik het iedere dag kunnen eten denk ik :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close