Gegrilde kip pesto wraps

Yum, deze gegrilde kip pesto wraps waren zo lekker als lunch! Ik ben dol op wraps, met name omdat je eindeloos met de vulling kunt variëren. En dan vind ik ze in het bijzonder het lekkerst als ze warm zijn. Dus met warme vulling en dan bij voorkeur de wraps zelf ook nog gegrild hebben.

Dat is dan ook precies hetgeen ik heb gedaan met dit kip wraps recept! Ik vulde de tortillawraps met kipdijfilet, pesto, rucola, kaas en pistache voor een beetje crunch en legde de wraps vervolgens even onder de contactgrill.

Prima lunch die je zowel koud als warm kunt serveren.

Kip pesto wraps

Kip wraps recept

Dit kip wraps recept is niet de eerste die op OMF verschijnt. De combinatie tussen wraps en kip hebben we al herhaaldelijk gemaakt, maar we blijven er natuurlijk mee variëren.

Mocht je dol zijn op pittige wraps dan vind je deze Koreaanse kip wraps wellicht een hit. De Krokante kipsaté wraps zijn een allemansvriend, er is niemand die dit niet lekker vindt. Extra lekker vind ik die omdat de kip van tevoren is gefrituurd en dus super krokant is.

Ook in de zomer gebruiken we graag kip als vulling voor wraps. Dat hebben we onder andere gedaan bij onze Frisse kipwraps met appel.

En dan heb je ook nog de volgende recepten:

Genoeg in de aanbieding wel hè? Deze kip pesto wraps kunnen nu dus aan het lijstje worden toegevoegd.

kipwraps

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

kipwraps recept
3.50 van 2 stemmen

Gegrilde kip pesto wraps

Ik ben dol op gegrilde wraps en deze variant is gevuld met kip pesto. Een publiekslievelingetje natuurlijk. De wraps zijn zowel warm als koud te eten, ideaal.
Porties4 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 4 dagen

Benodigdheden

  • Contactgrill of Grillpan

Ingrediënten

  • 300 g kipdijfilet
  • 2 el pesto
  • 4 tortillawraps
  • 50 g rucola
  • 1 avocado – in dunne plakjes
  • 30 g Parmezaanse kaas – geraspt
  • 10 g verse basilicum
  • 4 el pistache nootjes

Instructies

  • Breng een pannetje met water aan de kook. Draai het vuur helemaal laag en leg de kip in het water. Kook de kip in 20 minuten gaar.
  • Pluk de kip met twee vorken uit elkaar en schep de pesto bij de kip.
  • Beleg de tortillawraps met rucola, avocado, Parmezaan, basilicum, pistache en de kip pesto.
  • Vouw de wraps dicht en leg ze onder de contact grill tot de wraps krokant zijn en de kaas helemaal gesmolten is.
Gang: lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: gegrilde wraps, kip pesto, kip pesto wraps, kip wraps, lunchrecept, wraps met kip

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close