Krokante aardappels met feta & honing

Het recept voor deze krokante aardappels met feta en honing kwam ik tegen op het Instagramaccount van Poppy O’Toole. Poppy is Australische geloof ik en is echt de QUEEN van aardappels. Ze maakt héél veel aardappelrecepten en de een is nog lekkerder dan de ander.

Laat ik vooropstellen dat ik helemaal geen groot fan van aardappels was, maar dit komt voornamelijk door de bereidingswijze die we hier in Nederland vooral kennen: gekookt. AGV’tjes, gekookte aardappelen… Nee, heel blij word ik daar niet van.

Gelukkig hebben we al veel meer echt lekkere aardappel recepten hier op OMF staan. Daar deel ik er zo nog een paar van. Eerst maar eens over op dit lekkere bijgerecht.

aardappels gerecht

Eerst aardappel koken

Om de aardappeltjes zo lekker krokant te krijgen worden ze op drie manieren bereid. We beginnen met de aardappel koken. Door de aardappels voor te koken zijn ze van binnen al lekker bloemig en doet de oven zometeen zijn werk om de korst goed krokant te krijgen.

Voor dit recept kook je de aardappels eerst 10 minuten voor en daarna laat je ze nog eens 10 minuten stomen. Dat stomen doe je door de aardappels af te gieten en daarna af te dekken met een theedoek. Niets spannends aan dus.

De aardappels zijn hierdoor niet al door en door gaar, maar dat hoeft ook niet. De oven doet zo de rest van het werk.

aardappel koken

Krokante aardappels uit de oven

Krokante aardappels uit de oven maak ik het liefst. Ik kook ze zelf eigenlijk nooit voor maar stop ze gewoon 35 – 40 minuten op 200 graden Celsius in de oven; dan komen ze er heerlijk uit.

Omdat je voor dit recept de aardappels al wel kookt, is de oventijd iets minder lang. 30 minuten om precies te zijn. Het is belangrijk dat je de aardappels halverwege een keertje omschept zodat ze aan alle kanten krokant worden. Wel voorzichtig doen natuurlijk!

Besprenkel de aardappels voordat ze in de oven gaan met olijfolie, dan bakken ze lekker bruin.

Na het bakken in de oven maak je ze nog even op hoog vuur in een koekenpan af. Op dat moment meng je de aardappels met uitgebakken spekjes en honing. Zálig. Ik heb de hele kom alleen opgegeten als lunch. No shame.

krokante aardappels

Liever een ander aardappels gerecht?

Ben jij ook niet zo fan van (gekookte) aardappels en wil je daar verandering inbrengen? Deze aardappels met honing & feta is niet het enige aardappels gerecht op OMF. Dit zijn ook échte toppers voor als je de aardappels in de hoofdrol wil laten schitteren.

krokante aardappels uit de oven

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

krokante aardappels
No ratings yet

Krokante aardappels met feta & honing

Het kost even wat moeite hoor, deze krokante aardappels met feta & honing. Maar geloof mij: het resultaat mag er zéker zijn. Heerlijk met uitgebakken spekjes.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Hoelang te bewaren Direct opeten

Benodigdheden

 • bakplaat met bakpapier
 • Koekenpan

Ingrediënten

 • 500 g vastkokende aardappelen – in blokjes
 • 125 g spekblokjes
 • 2 el honing
 • 100 g feta
 • verse bieslook
 • peper en zout
 • olijfolie

Instructies

 • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels 10 minuten voor. Giet af en laat de aardappelen nog eens 10 minuten onder een theedoek stomen.
 • Verwarm de oven voor op 200℃.
 • Verspreid de aardappels over de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Rooster de aardappels 30 minuten in het midden van de oven krokant. Schep ze halverwege de baktijd een keer om.
 • Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekblokjes krokant.
 • Voeg de aardappelen bij de spekblokjes en voeg ook de honing toe. Bak nog even een minuut of 2 op hoog vuur.
 • Schep de aardappels dan op een bord en verdeel de feta er overheen.
 • Garneer met verse bieslook, peper en zout.
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappel gerecht, aardappelen, aardappels uit de oven, bijgerecht, krokante aardappels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close