Krokante aardappels met feta & honing
Het kost even wat moeite hoor, deze krokante aardappels met feta & honing. Maar geloof mij: het resultaat mag er zéker zijn. Heerlijk met uitgebakken spekjes.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
Totale tijd1 uur uur
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappel gerecht, aardappelen, aardappels uit de oven, bijgerecht, krokante aardappels
Servings: 2 personen
bakplaat met bakpapier
Koekenpan
- 500 g vastkokende aardappelen - in blokjes
- 125 g spekblokjes
- 2 el honing
- 100 g feta
- verse bieslook
- peper en zout
- olijfolie
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels 10 minuten voor. Giet af en laat de aardappelen nog eens 10 minuten onder een theedoek stomen.
Verwarm de oven voor op 200℃.
Verspreid de aardappels over de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Rooster de aardappels 30 minuten in het midden van de oven krokant. Schep ze halverwege de baktijd een keer om.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekblokjes krokant.
Voeg de aardappelen bij de spekblokjes en voeg ook de honing toe. Bak nog even een minuut of 2 op hoog vuur.
Schep de aardappels dan op een bord en verdeel de feta er overheen.
Garneer met verse bieslook, peper en zout.