Kerstontbijt: Nutella-pannenkoek uit de oven

Pannenkoeken als ontbijt, in Amerika is dat heel gewoon maar ik vind het zelf nog steeds een absolute traktatie. Eentje die perfect past bij de Kerst! Nu staan er op OMF al genoeg receptjes voor pancakes en de Gingerbread pannenkoekjes met vanillesaus die ik vorig jaar deelde zijn ook nog steeds zéér de moeite waard, maar voor deze Kerst pakte ik het iets anders aan. Ik maakte namelijk een Nutella-pannenkoek uit de oven. Door het pannenkoekbeslag in een ovenbestendige pan te schenken en deze vervolgens in de oven te mikken krijg je niet die perfecte dikke (of dunne, wat jij wil) pannenkoekjes maar één grote fluffy pancake. Wat betreft beleving een tikkeltje anders, maar de smaak is heerlijk. Ik gebruikte Nutella omdat dit gewoon heel erg lekker is, maar voel je vrij om andere ingrediënten te gebruiken.

Wat heb je nodig? (1 pannenkoek van ± 22 cm)

 • 125 gram bloem
 • 150 milliliter volle melk
 • 1½ theelepel bakpoeder
 • 1 ei
 • 1 eetlepel kristalsuiker
 • 1 eetlepel Nutella

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenbestendige pan in met olie of boter.

2. Doe alle ingrediënten met uitzondering van de Nutella in een kom en klop het geheel tot een egaal pannenkoekbeslag. Het beslag is iets dikker dan je bent gewend.

3. Schenk het pannenkoekbeslag in de pan die je zojuist hebt ingevet.

4. Zet de Nutella een paar seconden in de magnetron zodat het iets vloeibaarder wordt. Verdeel de Nutella vervolgens met een lepel in ronddraaiende bewegingen door het pannenkoekbeslag. Je krijgt dan een mooie swirl.

5. Schuif de pan in het midden van de oven en bak de pannenkoek in 25 minuten goudbruin en gaar.

6. Garneer met poedersuiker en serveer direct.

Nutella-pannenkoek uit de oven

Nutella-pannenkoek uit de oven

Join the Conversation

 1. Ellen says:

  Oooh boy! Nutella op kerstdag? Yes please!

 2. Margot says:

  Wat ziet dat er mooi uit zo met die swirl! Mooie foto’s ook!

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Oh ja, echt wel! Kom maar op, dit is gewoon kerst in een pannetje :D

 4. Proef de Smaak says:

  Oh, dit ziet er echt té goed uit! Ik ga voor een klassiek kerstbrood denk ik, maar nu ik dit zo zie…

 5. Óf…Côte d’Or Chocoladepasta melk (of puur) = aanrader!

 6. Julia says:

  Oh wow.. Dit lijkt me écht goddelijk!

 7. happybudgetcooking says:

  Ohhh heeeerlijk en met weinig ingrediënten!

 8. alexa says:

  omg wat lekker, dit ga ik maken!

 9. Lianne says:

  Wauw! Dit is geweldig! Het ziet er zo mega lekker uit!

 10. Marvin says:

  Dit lijkt me zeker een traktatie! Ik ben gek op pannenkoeken, maar neem eigenlijk nooit de tijd om met pannenkoeken te ontbijten. Misschien lekker voor een luie zondag :)

 11. Pauline says:

  Oeh, nu krijg ik gelijk trek! Dit recept lijkt me heerlijk en totaal niet moeilijk om te maken.

 12. Hmmm lijkt me heerlijk!

 13. Rosalinde says:

  Ik kan er niks aan doen, maar ik denk alleen maar ‘ die pan… die pan!’
  Die staat hoog op het verlanglijstje! <3

  1. Sabine Author says:

   Haha! Mooi is ie he?

 14. Jildou says:

  Zou dit ook in van die kleine oven pannetjes van de Xenos kunnen. Die heb ik namelijk nog staan en gebruik ik eigenlijk weinig. Wel zou ik het met Orinoko chocopasta doen. Die is veel lekkerder dan Nutella :)

  1. Sabine Author says:

   Jawel, maar houd de pannenkoek dan wel goed in de gaten aangezien de gaartijd iets anders wordt denk ik.

 15. Rianne says:

  Kan dit ook in een quichevorm oid? Yum heerlijk!!!

  1. Sabine Author says:

   Ja hoor, dat moet lukken!

 16. Wat ziet dat er heerlijk uit Sabine!

 17. Cindy says:

  Gisteren gemaakt, was echt ontzettend lekker!! Enig puntje is dat ik een combi oven/magnetron heb en halverwege pas las dat de Nutella gesmolten moest worden in de magnetron. Nu had ik het 2 minuten in de oven gezet en dat werkte wel een beetje maar niet zoals in de magnetron. Dus volgende keer even van te voren alvast smelten!

  1. Sabine Author says:

   Oh oops! Altijd even het hele recept lezen voordat je begint ;) Al ben ik daar zelf ook heel slecht in, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close