Wraps voor de lunch zijn al jaren populair en deze Koreaanse kip wraps zijn weer een fijne variatie op bekende recepten.
De Koreaanse kip moet je wel even frituren maar vervolgens is het heerlijk om de wraps zowel warm als koud te eten.
Rol de wraps in een vel aluminiumfolie en bewaar ze strak opgerold in de koelkast zodat je ze makkelijk mee kunt nemen naar school of werk.
Wil je de wraps liever wel warm eten? Warm ze dan even kort onder een contact grill op.
Koreaanse kip recept
Op Ohmyfoodness kun je twee recepten voor Koreaanse kip vinden: één is deze pittige variant met gochujang, de ander is Koreaanse kip met soja-knoflookglaze.
Voor de Koreaanse kip wraps gebruikte ik de pittige variant met gochujang, maar mocht je daar totaal geen fan van zijn, voel je dan vrij om de soja-knoflook variant te gebruiken.
Wat ik vaker hoor bij het maken van Koreaanse kip, is dat het beslag niet goed aan de kip blijft plakken tijdens het frituren. En ik snap je, die issue heb ik namelijk ook regelmatig. Zeker als je niet in een frituurpan frituurt kan dit tot uitdagingen leiden, de kip plakt namelijk heel snel aan de bodem van de pan vast.
Mocht je dit probleem ervaren, dan kun je eventueel proberen om de kip even door maizena te wentelen voordat je het in het beslag dipt. De maizena zorgt voor een extra plak laagje waar het beslag zich aan kan hechten.
Ook kun je de kip aan het beslag toevoegen en het geheel nog eens 30 minuten in de koelkast zetten. Op deze manier wordt het beslag dikker en krijgt het tijd om aan de kip te hechten.
Wraps met Koreaanse kip
Zoals ik al zei gebruikte ik mijn recept voor pittige Koreaanse kip, die ik maak met gochujang (= Koreaanse peperpasta).
Omdat de kip zelf pittig is, vind ik het wel zo fijn om daar uitsluitend frisse groenten aan toe te voeggen. In mijn geval zijn dit reepjes komkommer, wortel en bosui geweest.
Mocht je de wraps met Koreaanse kip wat meer willen opfrissen dan kun je ook fijngesneden (witte) kool toevoegen of ijsbergsla.
Heb je zin in meer Aziatisch eten? Bekijk dan alle Aziatische recepten.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Koreaanse kip wraps
Benodigdheden
- frituurpan of pan met laag olie
- aluminiumfolie
Ingrediënten
Kip
- 700 g kipdijfilet – in grove stukken
- 2 teentjes knoflook – fijngehakt
- 2 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el rijstazijn
Frituurbeslag
- 100 g bloem
- 100 g maizena
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 250 ml koud water
Gochujangmarinade
- 4 teentjes knoflook – fijngehakt
- 4 el Gochujang peperpasta
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 2 tl witte sesamzaadjes
En verder:
- 6 tortillawraps
- 1/2 komkommer – in reepjes
- 1 winterpeen – julienne
- 2 bosuien – in reepjes
Instructies
- Doe de stukken kip met de knoflook, sojasaus, honing en rijstazijn in een kom. Schep goed om en laat marineren terwijl je de frituur vast opwarmt naar 160 graden Celsius.
- Klop alle ingrediënten voor het frituurbeslag door elkaar.
- Wentel de kip door het beslag en leg de kip in de hete olie. Frituur de kip in 5-7 minuten krokant en gaar.
- Doe de knoflook, gochujang, honing en sojasaus in een pannetje en verwarm dit tot een gladde saus.
- Schenk de saus over de gefrituurde kip en bestrooi de kip met witte sesamzaadjes.
- Verdeel de gefrituurde kip over de wraps en leg hier de gesneden groenten bij. Rol de wrap als een loempia op en verpak stevig in een vel aluminiumfolie tot je de wraps serveert.