Ik zit een beetje in een Koreaanse én in een gefrituurde kip-fase de laatste tijd merk ik. Ik deelde laatst via Instagram al hele lekkere Bulgogi bowls en een tijdje terug maakte ik Bibimbap. Ook het recept dat ik vandaag hier met je deel is een Koreaanse klassieker. Ik waarschuw je al wel vast van tevoren: deze Koreaans gefrituurde kip is niet voor iedereen weggelegd. De kip wordt namelijk gecoat in een pittige marinade.
Voor de marinade gebruikte ik gochujang, een Koreaanse gefermenteerde peperpasta. Het is een ingrediënt dat zich niet héél makkelijk 1 op 1 laat vervangen omdat het een hele unieke smaak heeft. Gelukkig is Gochujang niet zo lastig te vinden, je kunt het namelijk online bestellen bij Amazing Oriental. Mocht je daar nou helemaal geen zin in hebben dan zou je een ander soort peperpasta kunnen gebruiken, bijvoorbeeld harissa. Gaat wel het Koreaanse tintje van dit gerecht een beetje verloren.
En denk je: “waar eet je deze Koreaans gefrituurde kip nou bij?”, nou…. met Kimchi fried rice is het heel erg lekker!
Koreaans gefrituurde kip
Benodigdheden
- frituurpan of wok met hete olie
- keukenrol om uit te lekken
Ingrediënten
Kip
- 700 g kippendijen - in stukken
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 2 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el rijstazijn
Beslag
- 100 g bloem
- 100 g maizena
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 300 ml koud water
Gochujang saus
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 4 el Gochujang peperpasta
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 2 tl witte sesamzaadjes
Instructies
- Doe de kip samen met de knoflook, sojasaus, honing en rijstazijn in een kom. Schep even goed om en laat de kip 30 minuten marineren.
- Verwarm ondertussen de frituurpan of olie in een wok naar 180℃.
- Klop alle ingrediënten voor het beslag tot een dik beslag.
- Wentel de kip door het beslag en leg het vlees daarna direct in de hete olie. Frituur de kip tot het buitenste laagje goudbruin en krokant is geworden. Laat de kip even uitlekken op een vel keukenrol.
- Fruit de teentjes knoflook in een koekenpan aan en voeg hier de Gochujang, honing, sojasaus en witte sesamzaadjes aan toe. Houd de saus op laag vuur warm.
- Frituur de kip nogmaals 2 minuten in de hete olie zodat 'ie extra krokant wordt en schep de gefrituurde kip daarna direct door de pittige saus zodat de kip rondom helemaal gecoat wordt.
- Serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Hoi Sabine, afgelopen weekend in Oostburg bij Koreaans restaurant gaan eten…. in een woord TOP.
Nu zelf aan het zoeken om ingredienten te vinden om Koreaans te koken.
De Gochujang pasta, vindt je tegenwoordig ook bij de grotere AH.
Gefrituurde kip ook al vaker op Japanse manier gemaakt, ook zeer geslaagd.
Ga je recept zeker proberen.
Dank je
groetjes
Thera
Vandaag de koreaanse gefrituurde kip gemaakt.
Heerlijk.
Was wel even een werkke. Maar het resultaat mag er zijn.
Frituren en zelf paneren is altijd een rot klus, maar wel echt de moeite waard!
Deze amateurkok heeft het vandaag ook geprobeerd te maken, ik had alleen problemen met het maken van het beslag. Het bleef erg dun bij mij waardoor het niet echt aan de kip bleef zitten. Heb me keurig aan bovenstaand lijstje gehouden dus weet even niet wat ik fout heb gedaan. Ik heb patentbloem gebruikt, kan dat de oorzaak zijn ?
Smaakte trouwens wel heerlijk hoor. Zoon en ik hebben er heerlijk van gegeten.
Vaak kan het helpen om het beslag heel even te laten staan zodat het wat dikker wordt.