Koreaans gefrituurde kip
Alvast een waarschuwing vooraf: deze Koreaans gefrituurde kip is niet voor iedereen geschikt! De gefrituurde kip wordt gecoat in een flink pittige saus, dus wees gewaarschuwd.
Voorbereidingstijd40 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd1 uur uur
Gang: ontbijt
Keuken: Koreaans
Trefwoord: gefrituurde kip, gochujang, koreaans, koreaanse kip, pittige kip, vlees
Servings: 4 personen
Kip
- 700 g kippendijen - in stukken
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 2 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el rijstazijn
Beslag
- 100 g bloem
- 100 g maizena
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 300 ml koud water
Gochujang saus
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 4 el Gochujang peperpasta
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 2 tl witte sesamzaadjes
Doe de kip samen met de knoflook, sojasaus, honing en rijstazijn in een kom. Schep even goed om en laat de kip 30 minuten marineren.
Verwarm ondertussen de frituurpan of olie in een wok naar 180℃.
Klop alle ingrediënten voor het beslag tot een dik beslag.
Wentel de kip door het beslag en leg het vlees daarna direct in de hete olie. Frituur de kip tot het buitenste laagje goudbruin en krokant is geworden. Laat de kip even uitlekken op een vel keukenrol.
Fruit de teentjes knoflook in een koekenpan aan en voeg hier de Gochujang, honing, sojasaus en witte sesamzaadjes aan toe. Houd de saus op laag vuur warm.
Frituur de kip nogmaals 2 minuten in de hete olie zodat 'ie extra krokant wordt en schep de gefrituurde kip daarna direct door de pittige saus zodat de kip rondom helemaal gecoat wordt.
Serveer direct.