Pizza uit de pan met gegrilde groenten en basilicum

Wekelijks schrijven Sabine en ik ons eetoverzicht en in mijn geval houd ik dus al drie jaar bij wat ik allemaal eet. Elke avond maak ik er een foto van dus het is inmiddels een behoorlijk archief aan het worden. Hierdoor kan ik ook zien dat ik soms in een bepaalde flow zit. Zo heb ik een tijdje een bepaalde gehaktschotel met regelmaat gemaakt, of een salade met avocado en cashewnoten. Gewoon gerechten die Tobias en ik allebei graag eten en dan komen ze regelmatig op de planning te staan. Maar op de een of andere manier verdwijnen ze ook weer zonder dat we het door hebben, want dan zijn er weer nieuwe gerechten die we graag maken, en eten.

Zo zitten we momenteel in de ‘pizza-uit-de-pan’ flow. Wraps heb ik bijna altijd in huis, en een blik tomatenblokjes ook. De basis voor zo’n snelle en makkelijke pizza dus vervolgens hoef ik alleen nog maar te kijken wat ik nog in huis heb (of wat ik ervoor in huis heb gehaald) en waar ik trek in heb. Zo zijn er al behoorlijk wat variaties gemaakt maar voor OMF heb ik een wat uitgebreidere versie bedacht. Eentje die net zo simpel is om te maken, maar die er wel mega goed uitziet. En boordevol groenten + super smaakvol door de basilicumolie. En er zit ook nog een laag buffelmozzarella onder. Heerlijk is ‘ie, ik ga ‘m weer op de planning zetten!

PizzauitdePanGegrildeGroenten ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

PizzauitdePanGegrildeGroenten Pinterest

No ratings yet

Pizza uit de pan met gegrilde groenten en basilicum

Porties2 pizza's

Ingrediënten

 • 2 wraps
 • 15 gram verse basilicum fijngehakt
 • 2 tenen verse knoflook geraspt
 • 6 el olijfolie + een beetje extra voor het bakken
 • 1/2 aubergine in dunne plakken
 • 2 puntpaprika's verschillende kleuren, in de lengte door de helft gesneden
 • 125 gram kastanjechampignons gehalveerd
 • 125 gram trostomaatjes gehalveerd
 • 6 el tomatenblokjes
 • peper
 • zout
 • 1 bol buffelmozzarella in plakken

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 210 graden, wanneer mogelijk op de grillstand.
 • Meng de basilicum en knoflook met de olijfolie.
 • Verdeel alle gesneden groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de basilicum-knoflookolie erover. Schuif in de oven voor 8-10 minuten.
 • Wanneer de groenten klaar zijn (als ze een mooi kleurtje hebben); verdeel 3 el tomatenblokjes over elke wrap. Verdeel daarna de mozzarella over de wraps en vervolgens ook de gegrilde groenten.
 • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak in een paar minuten de pizza's op middelhoog vuur krokant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close