De combinatie van kersen en chocolade doet me altijd denken aan Kerst op de een of andere manier. Heb jij dat ook? Ik maakte vorig jaar een heerlijke chocoladepavlova met kersen en voor dit jaar besloot ik de smaakcombinatie te verwerken in een cheesecake. Want ook een cheesecake is feestelijk, toch? Deze no bake chocoladecheesecake met kersen is niet al te ingewikkeld om te maken en het fijne is dat je deze prima een dag of twee van tevoren al kunt maken. Wel raad ik je aan om de topping pas op het laatste moment toe te voegen om ervoor te zorgen dat deze niet inzakt.
De mooie chocoladetoefjes bovenop de cheesecake heb ik gemaakt van ganache. Hierdoor is de topping iets voller van smaak en ook steviger dan wanneer je simpel slagroom opklopt en hier cacaopoeder aan toevoegt.
Verder heb ik een blik kersen vlaaivulling gebruikt als topping want stiekem vind ik die toch het allerlekkerst. Ik gebruik vlaaivulling ook altijd het liefst als topping voor monchoutaart! Echter, in deze tijd van het jaar heb je ook dikke kans dat je ergens een blik of pot met amarena-kersen kunt vinden. Mocht je die tegenkomen: meenemen en gebruiken in plaats van de vlaaivulling! Super lekker.
De no bake chocoladecheesecake met kersen is ongeveer een dag of drie houdbaar in de koelkast. Iets langer kun je hem vaak ook wel bewaren hoor, maar de kwaliteit is het beste binnen drie dagen.
No bake chocoladecheesecake met kersen
Benodigdheden
- springvorm van 24 cm doorsnede
- vel bakpapier
- foodprocessor of hakmolentje
- elektrische (hand)mixer
- spuitzak met spuitmondje
Ingrediënten
- 200 g chocolatechip cookies
- 75 g boter
- 325 g pure chocolade
- 500 g naturel roomkaas - A-merk, bijv. Philadelphia
- 450 ml slagroom
- 100 g poedersuiker
- 1 zakje KlopFix
- 1 blik kersen vlaaivulling
Instructies
- Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier.
- Maal de chocolatechip cookies fijn in een foodprocessor en smelt de boter.
- Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Smelt 250 g van de chocolade au bain-marie en klop deze samen met de roomkaas, 250 ml slagroom, poedersuiker en de KlopFix tot een stevig cheesecakebeslag.
- Schep het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de chocoladecheesecake minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Verdeel na 2 uur de vlaaivulling over de bovenkant van de cheesecake en zet de taart terug in de koelkast.
- Verwarm wanneer de cheesecake is opgesteven 100 ml slagroom in een steelpannetje. Haal de pan van het vuur en roer de rest van de chocolade door de warme slagroom, tot de chocolade is gesmolten.
- Schenk de rest van de slagroom bij het chocolademengsel in de pan. Roer goed door, schenk het geheel in een kommetje en zet weg in de koelkast tot de ganache helemaal is afgekoeld.
- Klop zodra de ganache goed koud is deze op tot een luchtige slagroom. Schep de chocoladeslagroom in een spuitzak met spuitmondje.
- Decoreer de cheesecake met de chocoladeroom.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Kan je de taart ook invriezen?
Dat kan. Ik zou ‘m wel in stukken invriezen, dan ontdooit de taart beter.