Ik heb het al veel vaker gezegd, maar ik ben echt #teamhartig. Als ik zou moeten kiezen heb ik liever een kaas/worstplankje dan een stukje chocolade en als het zou kunnen zou ik het liefst drie keer per dag warm eten. Ik ben de enige in ons gezin die haar croissantjes belegd met kaas voordat ze de oven in gaan, de mannen eten ze allemaal met hagelslag. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze knoflook & parmezaan wentelteefjes helemaal voor mij zijn weggelegd. Afgetopt met gebakken spek en een simpele hollandaisesaus en het plaatje is helemaal compleet. Je hoeft alleen de rest van de dag niet meer te eten, haha!
Wentelteefjes kennen we waarschijnlijk allemaal in zoete vorm, maar ik experimenteer graag met recepten en bedacht deze hartige variant. De knoflook & parmezaan wentelteefjes zijn an sich al heerlijk om te eten, maar het krokante spek en de hollandaise maken het gerecht helemaal af. De hollandaise is het makkelijkst om met een staafmixer te maken. Het werk dan een beetje hetzelfde als mayonaise maken: je trekt gewoon langzaam de staafmixer omhoog. Heb je geen staafmixer dan zou je de saus ook in een foodprocessor kunnen maken. En anders zul je even flink aan de bak moeten: kloppen maaaaarr!
En trouwens: gebruik vooral restjes brood voor dit recept! Wentelteefjes zijn het allerlekkerst als je ze maakt van brood dat al een paar dagen oud is.
Toch liever een zoet recept? Die hebben we ook voor je!
Knoflook & Parmezaan wentelteefjes
Benodigdheden
- garde
- staafmixer of foodprocessor
Ingrediënten
Voor de wentelteefjes:
- 8 plakken desembrood of brood naar keuze
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 teentje knoflook - geraspt
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
En verder:
- 16 plakken ontbijtspek
- 3 eidooiers
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el citroensap
- 250 g ongezouten roomboter - gesmolten
Instructies
- Klop voor de wentelteefjes de eieren met de melk, knoflook en Parmezaanse kaas tot een beslag. Wentel de sneetjes brood door het beslag.
- Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de wentelteefjes aan weerszijden bruin.
- Bak ondertussen in een droge koekenpan de plakjes ontbijtspek krokant en laat deze uitlekken op een vel keukenrol.
- Doe voor de Hollandaise de eidooiers in een maatbeker of andere hoge kom. Voeg hier de azijn en citroensap aan toe en zet de staafmixer erop. Laat de staafmixer draaien terwijl je langzaam(!) druppel voor druppel en uiteindelijk met een dun straaltje de gesmolten boter toevoegt. Als je de boter langzaam toevoegt ontstaat er uiteindelijk een heerlijk romige saus.
- Leg de wentelteefjes op een bord en leg de krokante plakjes spek erop. Schenk de Hollandaise saus over de wentelteefjes af en maak af met verse bieslook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.