Foodbloggers Burgercontest: De uitslag + recept!

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn maar de afgelopen weken was er een heftige strijd gaande tussen de Foodbloggers met als doel te kijken wie de beste burger kon maken. Jullie hebben kunnen stemmen op de beste burgers en hoewel ik aardig wat stemmen heb vergaard, dank daarvoor!, is mijn Baconburger helaas niet als winnende uit de hoed gekomen. Vandaag laat ik jullie de winnende burger en het recept daarvan zien en deel ik ook nog even mijn top drie van alle deelnemende burgers.

En de winnaar is…

Fris broodje hamburger

Vorige week zagen jullie deze Frisse burger van Leonie (Gewoonwateenstudentjesavondseet) al voorbij komen in de top drie en met meer dan 700 stemmen is zij uiteindelijk de gelukkige winnaar geworden van de Big Green Egg Small Complete. Hurray! Benieuwd of de burger ook écht zo lekker is? Probeer hem dan zelf met het onderstaande recept.

Wat heb je nodig? (1 burger)

 • ½ bol mozzarella
 • 3 plakjes tomaat
 • handvol veldsla
 • een hamburger
 • 10 blaadjes verse basilicum
 • 1 eetlepel verse geraspte Parmezaanse kaas
 • 1 eetlepel pijnboompitten
 • plukje alfalfa
 • 1 eetlepel Hellmann’s
 • pizzadeeg

1. Kneed van het pizzadeeg twee bolletjes. Rol deze uit met behulp van een deegroller en bak de pizza’s in de oven op 180°C in zo’n vijftien minuten goudbruin en gaar.

2. Maak zelf pesto door de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de basilicum en wat olijfolie te mengen met een staafmixer.

3. Bak de hamburger aan weerszijden in een paar minuten bruin.

4. Leg op één stuk pizzadeeg de sla met daarop de mozzarella en de tomaat.

5. Leg de burger hier bovenop en smeer deze in met een klein beetje pesto en Hellmann’s.

6. Leg een pluk alfalfa op de burger en leg het andere deel pizzadeeg er weer bovenop.

Mijn top 3

Ik kwam tijdens de contest een aantal bijzonder smakelijke burgers tegen en hieruit stelde ik mijn persoonlijke top 3 samen. Deze drie burgers gaan hier zéker nog een keer op tafel staan.

1. Chicken Burritoburger – BrendaKookt.nl

Chicken Burrito BurgerIk ben dol op Mexicaans eten en Brenda is erin geslaagd om dit gewoon te vertalen naar een burger. Woah! Deze burger ga ik sowieso nog een keertje proberen. Het recept vind je hier.

2. Chipotle Chickenburger met Guacamole – SimonesKitchen.nl

Chipotle ChickeburgerVerse guacamole, ik ben er dol op. En combineer het dan ook nog eens met een pittige kipburger, daar maak je mij gelukkig mee. Simones recept voor deze burger is hier te vinden.

3. Kipburger met bacon en avocado – LeukeRecepten.nl

Kipburger met bacon en avocadoAchja, als mijn Baconburger het niet wordt dan maar een andere burger met bacon kiezen. Deze kipburger met bacon en avocado van Leuke Recepten lijkt me verrukkelijk. Bacon maakt gewoon alles beter. Recept vind je hier.

Nieuwsgierig naar alle burgers die mee deden aan de contest? Een overzicht van de deelnemende burgers kun je hier vinden.

Dit is een gesponsord artikel.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 226993444&c=%%CACHEBUSTER%%
adServer

Join the Conversation

 1. Sabrina says:

  Ziet er super lekker uit allemaal!

 2. Eline says:

  Jammer dat je niet gewonnen hebt!

 3. Kirsty says:

  Wat een lekkere burgers zeg! Vooral die van Leonie en Brenda spreken mij wel erg aan!

 4. Maaike says:

  Wat kun je toch veel met burgers, leuk om mee te experimenteren.

 5. MySimplySpecial says:

  Ik vind ze er allemaal goed uitzien!

 6. Thefoodiary says:

  Ik vind ze er eigenlijk allemaal prachtig en hemels uitzien, wat een foto’s! Mijn voorkeur gaat toch uit naar kip omdat ik niet zo van runderhamburgers hou.

 7. Hester says:

  Nu heb ik abnormaal veel zin in burgers haha! Binnenkort maar eens een receptje namaken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close