Fastfood Friday: Toad in the Hole

Ik geef toe: Toad in the Hole klinkt nogal apart (pad in het gat, wtf?) maar jongens wat is dit wáánzinnig lekker. Ik maakte dit ultieme comfort gerecht begin december toen het echt koud was buiten, maar aangezien dit nu ook nog steeds het geval is kan ik het recept nu ook nog prima plaatsen. Toad in the Hole is een typisch Brits gerecht met worstjes in Yorkshire pudding beslag. Ik voegde er zelf wat groenten naar smaak aan toe en verder is het een kwestie van scheppen. Het liefst met een lepel. Uit de ovenschaal. Want zo lekker is dit, geloof mij.

Wat heb je nodig? (4 personen)

 • 4 varkens braadworstjes
 • 2 uien
 • 100 gram doperwten
 • 2 teentjes knoflook
 • 285 milliliter melk
 • 115 gram bloem
 • 3 eieren
 • peper en zout

1. Snijd de uien in grove stukken. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien samen met de knoflook en worstjes even kort aan. Het hoeft allemaal niet gaar te zijn, dat gebeurt zometeen wel in de oven.

2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.

3. Roer voor het beslag de melk met de bloem, een snufje zout en de eieren door elkaar tot een egaal beslag is gevormd. Roer de doperwtjes door het beslag en breng op smaak met peper.

4. Leg de worstjes in de ovenschaal en verspreid hier de gebakken ui met de knoflook omheen.

5. Schenk het Yorkshire beslag over de worstjes en bak het geheel ongeveer 30 – 40 minuten in de oven tot het beslag gaar is en de bovenkant van het gerecht bruin kleurt.

 Serveer desgewenst met een beetje jus maar eerlijk gezegd vond ik het zo al lekker genoeg.

Toad in the hole

Join the Conversation

 1. Emily van Kampen says:

  Wat leuk! Ik heb een recept van Nigella hiervoor en die staat al eeuwig op mijn Food bucket list. Als ik dit zo zie weet ik weer waarom hij er op stond: lijkt me zó lekker!

 2. Anouk says:

  Wat apart! Nog nooit gezien of van gehoord maar het ziet er wel lekker uit!

 3. Ellen says:

  Wauw, dit kende ik nog niet! Wat een leuk gerechtje!

 4. nicole says:

  Ik had er nog nooit van gehoord maar dit ziet er lekker uit.

 5. Margot says:

  Wat een aparte naam voor een gerecht!

 6. Linda Delichef says:

  Ik vind dit echt ontzettend lekker klinken! Ik had al een keer bedacht dat ik dit wilde maken, maar was het weer een beetje vergeten. Ik sla hem gelijk op om volgende week te maken! :)

 7. Mary-Ann says:

  Hmmmm I love yorkshire pudding!!
  Al tijden niet meer gegeten, dus dit gerecht binnenkort maar eens maken! Thnx

 8. Oh, mijn moeder maakt dit zó lekker ouderwets. Gewoon de pudding en worstjes (voor mij een deel met vegaworstjes!) met wat rozemarijn en cherrytomaatjes in/op de pudding. Daarna serveren met een heerlijke zoete uienjam en een goede salade. Zo vind ik hem het allerlekkerst. Maar deze versie klinkt ook het proberen waard!

 9. Oja dat maakte ik jaren geleden regelmatig en toen in vergeethoekje geraakt.

  Dank voor het eraan herinneren.

 10. Henk Kruijssen says:

  Als je Coronationstreet weleens gezien hebt dan weet je dat in die straat Toad in the Hole geliefd is . Echt Engels .Heerlijk .

 11. Judith says:

  Kun je dit ook bijvoorbeeld woensdag klaarmaken en vrijdag opwarmen? En dan in oven of magnetron? Hoeveel graden en hoelang?

  Alvast dank je wel en groetjes,
  Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close