Fastfood Friday: Met Nutella gevulde koeken

Via Instagram deelde ik laatst al een heerlijk recept voor grote gevulde koeken met Milka Choco-Swing. Dit soort dikke koeken zijn natuurlijk helemaal in en de reacties waren dan ook zeer positief. Maar zo’n lekker koekrecept kan op de blog natuurlijk ook niet ontbreken en dus ging ik aan de slag met een variant op dat recept. Het basisrecept voor deze met Nutella gevulde koeken vond ik op Annabella’s Foodblog. Zij blinkt echt uit in de taarten en koeken die zij maakt als je het mij vraagt! Ik maakte koeken met bakvaste chocolatechips en vulde ze met Nutella. Zulke bommetjes maar zó lekker.

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn als je van dit soort dikke koeken wilt maken:

  • De bollen koekdeeg moet je laten rusten in de koelkast. Ik ben nog wel eens eigenwijs en maak het liefst vaart met recepten, maar wil je echt dikke koeken krijgen dan zul je het koekdeeg goed koud moeten laten worden. Doe je dit niet dan lopen de koeken uit en krijg je grote platte koeken die weliswaar heel lekker zijn, maar die je niet kunt vullen. Minimaal 2 uur moet het deeg in de koelkast, maar je kunt er ook voor kiezen het deeg alvast een dag van tevoren te maken.
  • Dit soort koeken vul je direct als ze de oven uitkomen. Dan is het koekdeeg namelijk nog zacht en kun je er heel makkelijk een vulling in spuiten. Vervolgens is het wel belangrijk dat je de koeken helemaal laat afkoelen natuurlijk.

Voor deze met Nutella gevulde koeken heb ik de Nutella lichtjes in een steelpannetje verwarmd voordat ik het in een spuitzak deed. Hierdoor kun je de koeken makkelijker vullen.

Met Nutella gevulde koeken

Met Nutella gevulde koeken

No ratings yet

Met Nutella gevulde koeken

Dikke Amerikaanse koeken zijn een regelrechte hit en als je een hap hebt genomen van deze met Nutella gevulde koeken, dan snap je wel waarom. Een ultieme guilty pleasure en een echte smaakbom.
Porties6 koeken
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 27 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 5 dagen

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier
  • elektrische (hand)mixer
  • spuitzak met ronde spuitmond

Ingrediënten

  • 125 g boter - zacht
  • 130 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 365 g bloem
  • 100 g pure bakvaste chocolatechips
  • 150 g Nutella

Instructies

  • Klop de boter met beide soorten suikers romig en voeg hier het vanille-extract en een voor een de eieren aan toe.
  • Doe het bakpoeder, zout, bloem en de bakvaste chocolatechips in de kom en mix het geheel tot een stevig koekdeeg.
  • Vorm 6 grote ballen van het koekdeeg en leg deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Verspreid de ballen koekdeeg over de bakplaat en bak de koeken in 10-12 minuten gaar.
  • Verwarm ondertussen de Nutella in een steelpan zodat het wat vloeibaarder wordt.
  • Schep de Nutella in de spuitzak en vul de koeken via de bovenkant direct met Nutella zodra ze uit de oven komen.
  • Laat de koeken volledig afkoelen voordat je ze serveert of opbergt.
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolatechip, chocopasta, dikke koeken, fastfood friday, gevulde koek, grote koeken, levain, nutella

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Met Nutella gevulde koeken

Join the Conversation

  1. Marinke says:

    Deze moest ik echt meteen maken! Makkelijk, alles al in huis en alleen een beetje tijd nodig voor het rusten. Ik heb ze een paar minuten langer in de oven gelaten omdat ik ze wat bleek vond. En later bleek dat ze van binnen nog niet helemaal gaar waren, dus nog iets langer had ik mijn geval mogen.
    Ze zijn heerlijk, maar wel echt heel groot en machtig. Om het deeg goed te verdelen had ik ze gewogen, 160 gram pas stuk haha. Ga ze zeker nog wel een keer maken, maar dan slagje kleiner denk ik. Maar heerlijk hoor!

    1. Myrthe says:

      Zalige koeken maar bereidingstijd mag wel wag langer. Ik had ze eerst 12 minuten gedaan maar toen waren ze nog erg bleek dus nog 3 minuten langer gedaan. Toen ik ze toen eruit haalde en volledig had laten afkoelen, bleken ze nog totaal niet gaar van binnen, jammer! Volgende keer ga ik voor de wat kleinere variant.

      1. Sabine Author says:

        Deze koeken moeten van binnen nog wel een beetje zacht blijven. Maar het kan zijn dat jouw oven wat minder power heeft en dat de baktijd dus iets langer moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close