Naanpizza met Kip Tandoori

Verschillende platte broden kun je heel goed gebruiken voor een pizza. Of nou ja, pizza… Het is dat idee, maar qua smaak is het niet altijd écht te vergelijken met een lekkere old skool (vette) pizza natuurlijk. Hoe dan ook, die platte broden zijn er wel ideaal voor. Zo maak je mini pizza’s met pita’s, of kleine wraps. En als je voor een slag groter gaat dan kun je goed kiezen voor focaccia’s, of in dit geval; naanbrood. Platte broden met of zonder kruiden die je zo bij de supermarkt kunt kopen. Ik koop ze af en toe voor bij een kruidig gerecht, een curry bijvoorbeeld. Maar nu ik deze naanpizza met kip tandoori, cherrytomaatjes en witte kaas heb gemaakt, ga ik ze daar vaker voor kopen.

De kip is lekker kruidig doordat je deze marineert in een Indiase currypasta en wat yoghurt. Lekker even laten intrekken en daarna op hoog vuur bakken zodat je het naanbrood ermee kunt beleggen. De cherrytomaatjes (uit blik) warm je even op in een pan en gebruik je als eerste laag. Vervolgens de kip, wat witte kaas en koriander erover en je hebt écht een heel lekker, en simpel, gerechtje op je bord liggen.

Zelf Naan maken?

Dat kan natuurlijk ook! Hoewel ik je zou willen aanbevelen vooral niet teveel moeite te doen voor deze pizza’s, het is juist zo fijn dat ze zó makkelijk te maken zijn, kun je zelf natuurlijk ook prima aan de slag met het maken van Naan. Gebruik daarvoor dit recept voor knoflook & kruidenflatbread of dit recept voor naanbrood en je hebt een lekkere basis voor je pizza te pakken. Wil je het Naan toch liever in het supermarkt halen? De broden van Patak’s zijn onze persoonlijke favoriet.

NaanpizzaKipTomaatWitteKaas ST

2 van 9 stemmen

Naanpizza met Kip Tandoori

Voor als je een keertje toe bent aan iets anders dan een standaard Italiaanse pizza, zijn deze Naanpizza's met kip tandoori echt perfect. In een handomdraai staan ze op tafel en je waant je voor even in een ander land.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren Serveer direct

Ingrediënten

 • 400 gram kipdijfilet reepjes
 • 2 el yoghurt
 • 1/2 pot Tandoori Curry Kruidenpasta
 • 2 naanbroden knoflook/kruiden
 • 1 blik cherrytomaatjes
 • 1/2 blok witte kaas
 • 1/2 bosje koriander fijngehakt

Instructies

 • Meng de yoghurt met de kruidenpasta en voeg hier de kipdijfiletreepjes aan toe. Roer goed door zodat alle stukjes kip zijn voorzien van een beetje marinade. Laat een half uurtje intrekken (je kunt dit ook al een dag van tevoren doen, bewaar de kip in de koelkast).
 • Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de naanbroden.
 • Bak de kip op hoog vuur gaar. Door dit op hoog vuur te doen zal het vocht van de marinade ook steeds meer uit je pan verdwijnen. Wanneer dit bijna helemaal verdwenen is, is je kip klaar. Terwijl je de kip bakt, verwarm je de naanbroden in de oven.
 • In een steelpannetje verwarm je de cherrytomaatjes uit blik.
 • Voeg nu alles samen; verdeel de cherrytomaatjes over de warme naanbroden, verdeel daarover de kipreepjes en brokkel er witte kaas overheen. Maak het geheel af met wat fijngehakte koriander.
Gang: brood, hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: brood, cherrytomaatjes, gekruide kip, kip tandoori, makkelijke maaltijd, naan, naanpizza, pizza, warm vlees, witte kaas

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

NaanpizzaKipTomaatWitteKaas Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close