Video: Naanbrood bakken

Toen ik laatst bij Francesca een artikel zag over het maken van Naanbrood was het voor mij al vrij duidelijk dat ik dit ook heel snel moest gaan doen. Ik ben namelijk gek op Naan en vind het heerlijk om er een pizza van te maken of om het warm te eten met verse hummus. Omdat ik nog nooit eerder zelf Naan had gemaakt besloot ik het voor deze keer bij het basisrecept te houden, maar achteraf ging het zo goed dat ik er de volgende keer lekker veel knoflook en koriander of andere specerijen aan toevoeg. In de video van vandaag laat ik je zien hoe je zelf ook Naan kunt maken, het is helemaal niet zo moeilijk als je denkt.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (6 stuks)

 • 300 gram tarwebloem
 • ½ zakje droge gist (3,5 gram)
 • 120 gram yoghurt
 • 120 milliliter melk
 • ½ theelepel kristalsuiker
 • 1 theelepel zout
 • 1 eetlepel gesmolten boter

1. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en schep dit even om. Maak een kuiltje in het midden en schenk hier vervolgens de natte ingrediënten bij. Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten zacht en soepel.

2. Bebloem een kom en leg hier de deegbal in. Dek de kom af met plasticfolie of een theedoek en laat het deeg in een uur à anderhalf in volume verdubbelen.

3. Verdeel het deeg na anderhalf uur in zes stukken. Sla de stukken plat met je hand en rol ze vervolgens uit in plakken van ongeveer ½ centimeter dik.

4. Smeer één kant van het deeg in met gesmolten boter en leg deze kant naar beneden op de grill. Smeer vervolgens de andere kant in en klap de grill dicht. Grill het brood in anderhalf minuut goudbruin en gaar.

Naanbrood

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Leuk, dit wil ik ook een keer maken!

 2. Susanne says:

  Wow wat simpel! Ik denk alleen niet dat onze oude grill dit aan kan want broodjes die moeten worden afgebakken blijven plakken als de malle :(

  1. Sabine Author says:

   Hmm, ook als je ze insmeert met een laagje boter? Het is geen plakkerig deeg dus misschien wel het proberen waard :)

 3. Sabrina says:

  Naanbrood is zo lekker!

 4. Carmen says:

  Ik het het laatst gemaakt en het was geweldig! Echt heerlijk!! Had er toen knoflook en koriander met een beetje oregano gedaan.

  Ik had wel een vraagje. Kun je het deeg ook een dag van te voren maken?

 5. Lotte says:

  Wat voor grillpan gebruik jij?

  1. Sabine Author says:

   Ik gebruik een contactgrill (panini grill). Maar een gewone grillpan doet het ook prima!

 6. Lyane says:

  Als je het naanbrood gebruikt om de pizzavariant te maken, moet je het naanbrood dan ook nog eerst tussen de grill doen of wordt het wel gaar in de oven? En hoe groot is één naanbroodje ongeveer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close