Het beste broodje buikspek

Eigenlijk is het best een beetje vals dat ik dit recept nu met jullie ga delen, want in feite deel ik hem maar half. Dit recept voor een Broodje Buikspek is de beste die ik ooit heb gegeten, maar op het recept voor het buikspek zelf moeten jullie nog even wachten tot november. Die komt namelijk in mijn boek! Gelukkig stond er op OMF al een ander recept voor geroosterd buikspek, dus tot die tijd kun je die prima gebruiken. Bewaar dit broodje buikspek voor het weekend, je wilt er namelijk ultiem van genieten. En hoewel de hele combinatie wellicht wat vreemd klinkt (kaas-uibollen met mayonaise, huh?) zweer ik je dat je dit broodje vaker gaat maken als je hem eenmaal geprobeerd hebt.

Wat heb je nodig? (6 broodjes)

*Ik gebruikte gepekelde groenten uit een pot. In dit geval de zoetzure cocktailmix van Kuhne; deze vind je bij de augurken in het schap.

1. Snijd het buikspek in dunne plakken. Gebruik bij voorkeur buikspek dat net uit de oven komt, dan is het namelijk nog echt krokant.

2. Snijd de kaas-uibollen open en smeer de onderste helft in met de mayonaise.

3. Schaaf de komkommer met behulp van een kaasschaaf in dunne plakken en verdeel deze over de mayonaise.

4. Leg de plakken buikspek over de geschaafde komkommer en verdeel hier een hoeveelheid gepekelde groenten overheen.

5. Top af met verse peterselie naar smaak.

Dit broodje fatsoenlijk eten kan gewoon niet want de saus en de groenten vallen er aan alle kanten af. Het wordt een smeerboel maar ik garandeer je: dat is het waard!

Broodje buikspek

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Wat een bijzondere combinatie inderdaad, maar het ziet er wel erg goed uit!

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  Als ik dit in huis zou hebben, zou ik het meteen moeten opeten!! Het ziet er heerlijk uit :D

 3. Ellen says:

  Mijn vriend zou dit inderdaad kunnen smaken! ;)

 4. Birgit says:

  Je laat het geheel er smakelijk uitzien, en op zich ben ik er best benieuwd naar, maar ik ben echt zwaar “allergisch” voor vlees met vet eraan. Ik gruwel bij het zien en voelen van dat glibberige vet haha. Denk dus niet dat ik het ooit zal maken.

 5. Danielle says:

  Heerlijk! Buikspek is zo lekker! Dit broodje ga ik zeker eens proberen.

 6. Samantha - Daily Pleasures says:

  Dat had ik nooit kunnen bedenken om het op zo een kaas ui bol te doen maar het lijkt me erg lekker. Ik wacht vol smart op je boek en dan vooral op het recept voor de buikspek.

 7. Lijkt me heerlijk!
  Maar.. Waar vind ik buikspek? Heb al een paar slagers geprobeerd, maar overal moet ik het dan een week van te voren bestellen. Zijn er bekende winkels waar ze buikspek verkopen?

  1. Sabine Author says:

   Wat gek… Heb je de slager op de markt al eens geprobeerd? Misschien dat ze het daar wel verkopen. Supermarkten hebben het voor zover ik weet niet. Of je zou eens bij een groothandel moeten kijken.

 8. Martijn says:

  Heerlijk! Gister geprobeerd en het was super lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close