Indo pulled pork

Ik ben sinds enige tijd lid van ‘The Slowcookers’ Facebookgroep, een groep waar héél veel inspiratie wordt gedeeld voor gerechten uit de slowcooker. Nu moet ik bekennen dat ik geen flauw idee had dat de slowcooker community al zo groot was in Nederland. In ieder geval was er een recept dat continu omhoog kwam in die groep en dat is de Indo Pulled Pork van Simone. Simone is net als ik dol op pulled pork en het idee voor deze Indonesische variant bedacht ze naar aanleiding van een lekker gerecht bij haar favoriete toko. Ik vond het wel een beetje spannend om af te stappen van mijn vaste pulled pork recept en sinds ik pulled pork van de BBQ heb gegeten wil ik eigenlijk niets anders meer, maar toch besloot ik het recept een keer na te maken. Want als je er zóveel over leest moet het haast wel lekker zijn. En dat was het gelukkig ook (al blijf ik toch meer fan van de barbecue-variant)! In haar recept gebruikt Simone ketoembar, gemalen koriander, maar het zal je niet verbazen dat ik dit heb weggelaten. Het recept is hier en daar een klein beetje aangepast maar het origineel kun je uiteraard nog vinden op Simone haar site.

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

 • 750 gram – 1 kilo procureur
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 cm verse gember
 • 2 uien
 • 1 rode peper
 • scheutje azijn
 • 150 milliliter ketjap manis
 • 150 milliliter water
 • 1 theelepel sambal oelek
 • 2 kruidnagels
 • 1 hele steranijs
 • 1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder
 • 1 theelepel rietsuiker
 • 1 blokje groentebouillon
 • peper en zout

1. Hak de ui, knoflook, rode peper en gember fijn.

2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hier de uien, knoflook, rode peper, gember, 5 kruidenpoeder, sambal en suiker in aan.

3. Voeg het vlees toe, kruid deze met peper en zout en bak het vlees rondom bruin.

4. Leg vervolgens het vlees samen met het ui-mengsel in de slowcooker.

5. Voeg een scheutje azijn, de ketjap en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en leg de kruidnagels en steranijs bovenop het vlees.

6. Doe de deksel op de slowcooker en laat het vlees 8 uur op stand Low garen.

7. Pluk het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar en leg het nog heel even terug in de slowcooker zodat het alle smaken extra kan opnemen.

Indo Pulled Pork

Join the Conversation

 1. Cheese and Chinese says:

  Lijkt me ontzettend lekker! Wij zijn dol op Indonesisch eten en hebben gelukkig ook een slowcooker, dus dit gaan we er binnenkort maar eens in mikken!

 2. Birgit says:

  Ik zou dit soort gerechten zo graag eens maken, het lijkt me heerlijk. Maar helaas houdt mijn man absoluut niet van stoofvleesachtige gerechten en husselprutjes die lang samen gegaard hebben, dus durf ik het niet aan om een slowcooker aan te schaffen, omdat je er dan vanuit kunt gaan dat ‘ie komt te verstoffen ergens achterin een kast. Best wel balen, want zo gaan er veel lekkere receptjes aan me voorbij.

  1. Hillie says:

   Ik heb zelf ook geen slowcooker, maar het werkt ook prima in een zware pan, op de kleinste gaspit én op een vlamverdeler. En alhoewel ik ook niet iemand heb die dit met mij wil eten; het laat zich heel goed invriezen!

  2. MinaBakgraag says:

   Je kan deze gerechten ook maken in een stevige braadpan. En dan heel langzaam garen in de oven bvb 80 graden. Je maakt dan gelijk medere porties, de rest vries je in. Succes met proberen

 3. Nuria says:

  Wauw wat ziet dit er heerlijk uit!!

 4. Shiromani says:

  Vond het zo leuk om jou opeens in een reactie te zien in de slowcookgroep op fb haha. Ik vind dit gerecht super. Echter heb ik het met kip gemaakt en iets korter in de cooker. En een keer met sambal badjak proberen is ook aan te raden. Ik had des tijds 3 kilo gemaakt en veel ingevroren en dan een bakje uithalen voor op brood of een wrap of door de nasi.
  Ik krijg nu zo op de ochtend weer helemaal trek Sabine. Binnenkort ook maar eens meer van jou slowcookrecepten maken!

 5. Margot says:

  Wat grappig zo’n facebookgroep! En dat ziet er lekker uit!

 6. Cynthia says:

  Ziet er erg lekker uit!

 7. Kelly says:

  Ziet er heel goed uit !!

 8. patries says:

  Deze is zo lekker . Al maak ik hem wel met de koriander, naar recept van Simone.
  Dit recept is zeker een blijvertje.

 9. Ik heb de indo pulled pork van Simone ook al eens gemaakt en vond het lekker.
  Ga jouw versie ook een keer maken, kijken welke het beste bevalt.

 10. Mirella says:

  Dit ziet er heerlijk uit! Voor dit soort gerechten gebruik ik altijd de tajine.

 11. Ferry says:

  Vandaag voor het eerst mijn slowcooker gebruikt maar na 8 uur was alleen de onderste helft gaar en niet alles. Dus de onderste helft opgegeten en nu wachten tot derest gaar is. Volgende keer om de 2 uur eventjes draaien. Verder een heerlijk recept!

  1. Sabine Author says:

   Dat is raar, dat hoort niet! Het vlees moet door en door gaar zijn zonder dat je het draait. Als je dit merkt met meer gerechten moet je even contact opnemen met de leverancier van de slowcooker. Dan kan het zo zijn dat hij niet gelijkmatig verhit.

 12. Barbara says:

  Ik ben echt nieuw in de slowcookmovement! Jaja shame on memaar dit kan ik als indo niet aan mij voorbij laten gaan! Dit komt op mijn lijstje!

  1. Sabine Author says:

   Haha, welkom bij de slowcookmovement! ;)

 13. Bianca says:

  Dit is echt een superlekker recept! Staat regelmatig op het menu en is een blijvertje.

 14. Janna says:

  Dat ziet er echt super lekker uit! Is er ook een bepaald stuk rundvlees waarmee je het kan vervangen? Of eventueel kip?

  1. Sabine Author says:

   Sukadelappen kunnen heel goed hiervoor. En kip kun je ook gebruiken al raad ik je aan om die een uur of 3 te garen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close