Knoflook & Parmezaan wentelteefjes
Liefhebbers van hartige ontbijtjes kunnen hun geluk niet op met deze Knoflook & Parmezaan wentelteefjes. Extra lekker zijn ze door toevoeging van het krokante spek en de hollandaise saus bovenop.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: ontbijt
Keuken: Amerikaans, Frans
Trefwoord: anti kater, bacon, hartig ontbijt, hollandaise, ontbijt, parmezaan, warm ontbijt, wentelteefjes
Servings: 4 personen
Voor de wentelteefjes:
- 8 plakken desembrood of brood naar keuze
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 teentje knoflook - geraspt
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
En verder:
- 16 plakken ontbijtspek
- 3 eidooiers
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el citroensap
- 250 g ongezouten roomboter - gesmolten
Klop voor de wentelteefjes de eieren met de melk, knoflook en Parmezaanse kaas tot een beslag. Wentel de sneetjes brood door het beslag.
Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de wentelteefjes aan weerszijden bruin.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de plakjes ontbijtspek krokant en laat deze uitlekken op een vel keukenrol.
Doe voor de Hollandaise de eidooiers in een maatbeker of andere hoge kom. Voeg hier de azijn en citroensap aan toe en zet de staafmixer erop. Laat de staafmixer draaien terwijl je langzaam(!) druppel voor druppel en uiteindelijk met een dun straaltje de gesmolten boter toevoegt. Als je de boter langzaam toevoegt ontstaat er uiteindelijk een heerlijk romige saus.
Leg de wentelteefjes op een bord en leg de krokante plakjes spek erop. Schenk de Hollandaise saus over de wentelteefjes af en maak af met verse bieslook.