Als ik moet kiezen eet ik tien keer liever parelcouscous dan normale couscous. Waar het aan ligt weet ik niet precies. Alhoewel, misschien ook wel want parelcouscous doet me altijd denken aan pasta en I LOVE PASTA! Daarbij vindt Tim parelcouscous veel lekkerder en eten de kindjes het ook stukken beter dan couscous dus ja, win win. Tijd voor een lekkere parelcouscoussalade met pesto!
Variëren met pesto
Pesto is ook echt zo’n ingrediënt waarmee je in no-time een heel gerecht op smaak kunt brengen he? Of je het nou op brood smeert, door een salade roert, een lepel in een pastagerecht verwerkt – het is gewoon altijd goed.
Voor deze salade gebruik ik de normale pesto, gemaakt van basilicum, parmezaan en pijnboompitjes. Maar met die pesto kun je natuurlijk naar hartenlust variëren. We hebben al zoveel pestorecepten op OMF staan, af en toe verpakt in een compleet gerecht. Ik zet mijn favorieten even voor je op een rijtje. Alleen al door een andere pesto te gebruiken verandert de smaak van de complete salade.
Foodpreppen
De hele salade leent zich er uitstekend voor om een dag van tevoren te maken. Luchtdicht in de koelkast kun je de parelcouscoussalade met pesto minimaal 3 dagen bewaren. Zorg er wel voor dat je de geroosterde kikkererwten pas vlak voor het serveren toevoegt, dan blijven ze namelijk lekker knapperig. Bewaar de kikkererwten na het roosteren in een bakje buiten de koelkast, dan gaan ze echt wel een hele poos mee!
Eet je de salade het liefst zo vers mogelijk, dan kun je alle ingrediënten ook alvast afzonderlijk klaarmaken. De parelcouscous kun je al van tevoren koken. Schep er na het afgieten een lepel olijfolie door om te voorkomen dat alle bolletjes aan elkaar blijven plakken.
Parelcouscoussalade met pesto
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
Geroosterde kikkererwten
- 1 blik (200g) kikkererwten - afgespoeld en drooggedept
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el olijfolie
- snuf zout
Parelcouscoussalade
- 300 g parelcouscous
- 1 handvol babyspinazie
- 100 g zongedroogde tomaten
- 2 el extra vergine olijfolie
- 4 el pesto
- peper en zout
En verder
- 30 g Pecorino - geschaafd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Meng de kikkererwten met het paprikapoeder, komijnpoeder, olijfolie en een snuf zout.
- Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en rooster ze in 30-40 minuten krokant.
- Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
- Meng de parelcouscous met de babyspinazie, zongedroogde tomaten, 2 el extra vergine olijfolie, pesto, peper en zout.
- Schep de parelcouscoussalade in kommen en garneer met de pecorino en geroosterde kikkererwten.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Oh dit was echt lekker! Ik had de kaas vergeten maar het was ook zonder heerlijk. Dit ga ik echt vaker maken.
Lijkt me lekker. Tip: Voordat je de parelcouscous kookt, eerst roerbakken in (rijst) olie tot ze mooi bruin zijn
Deze was echt zo lekker. Mijn vriend is niet dol op kikkererwten maar ook hij vond het heerlijk.
Wat fijn!