Margarita slush met perzik

Ken je die slushpuppy’s nog van vroeger? Ik geloof dat ze het tegenwoordig slushies noemen, maar in ieder geval was mijn zomer als tiener niet compleet zonder minstens één keer zo’n half bevroren, mierzoete drankje te drinken. Nog steeds vind ik het erg lekker hoor, maar ik heb liever een iets meer… volwassen variant. Een frozen margarita wel te verstaan, een van mijn favoriete cocktails. Ik besloot aan de slag te gaan met mijn eigen recept en maakte deze Margarita slush met perzik. Zo ongelofelijk lekker! Ik had het liefst het hele glas willen leegdrinken na het fotograferen maar ja, om nou om 11.00u al aan de alcohol te zitten is ook zo wat.

Liever alcoholvrij?

In deze margarita slush gaat behoorlijk wat alcohol. Verdeeld over vier glazen zit er toch al 50 ml perzik likeur en 100 ml Tequila in. Mocht je nou niet zo van de alcohol houden, dan kun je dat prima vervangen en een lekkere mocktail maken die ook nog kidsproof kan zijn. Vervang de perzik likeur dan voor perziksiroop en gebruik bijvoorbeeld alcoholvrije gin in plaats van Tequila.

Ook geen zin in alcoholvrije gin, dan vind ik het voor deze ene keer ook goed als je de Tequila vervangt voor 7-Up. Als je 7-Up gebruikt kun je eventueel het limoensap achterwege laten, het drankje wordt al wat frisser door de frisdrank. Door 7-Up te gebruiken maak je het drankje overigens ook direct kidsproof en wedden dat ze deze zelfgemaakte slush hartstikke lekker gaan vinden?

Het ‘nadeel’ van de slush is dat je hem wel direct moet opdrinken. Het ijs gaat uiteraard smelten en hoewel het drankje dan alsnog erg lekker is, is het ultiem verkoelende/zomerse effect er wel een beetje vanaf. Doordrinken dus!

Perzik-margarita slush

Perzik-margarita slush

3 van 2 stemmen

Margarita slush met perzik

De ultieme zomercocktail is hier: de combinatie van een slushie en een cocktail. Beter kan het niet toch? In deze Margarita slush met perzik zit behoorlijk wat alcohol, maar in het artikel geef ik je tips hoe je dit kunt vervangen.
Porties4 glazen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Hoelang te bewaren direct serveren

Benodigdheden

  • blender

Ingrediënten

  • 250 g bevroren perzik - in partjes
  • 100 ml Tequila
  • 150 g crushed ijs
  • 50 ml perzik likeur
  • 300 ml perzik sap
  • sap van 1 limoen

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en maal het geheel fijn tot een slush.
  • Schenk de slush in glazen. Voorzie ieder glas van een schijfje limoen en serveer direct.
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: alcohol, cocktail, drankje, margarita, slushie, slushpuppy, zomerdrankje

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Perzik-margarita slush

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close