Rode pesto risotto

Volgens mij zijn Sabine en ik allebei een behoorlijke fan van risotto. Zo keek ik al even welke varianten zij al eens gemaakt heeft en dat zijn er behoorlijk wat. Ik besloot er nog een lekkere aan toe te voegen. Deze, met rode pesto erdoor. Een tijdje geleden maakte ik namelijk voor een ander recept een rode pesto en op de een of andere manier is dat echt mijn basisrecept voor rode pesto geworden. Precies goed die verhoudingen. En dus besloot ik daar met deze risotto een combi van te maken. De risotto maakte ik op de klassieke manier en de rode pesto maakte ik volgens mijn basisrecept. Wanneer de risotto klaar is voeg je de pesto toe en roer je het geheel door elkaar. Simpel toch? Een kind kan de was doen en je hebt echt een heerlijke bordje maaltijd op tafel staan. Overigens is dit recept echt wel genoeg voor vier personen, dus lekker voor twee dagen of voor het hele gezin!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

5 van 3 stemmen

Rode Pesto Risotto

Porties4 personen

Ingrediënten

Risotto

  • 400 gram risotto rijst
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 liter groentebouillon
  • half glas witte wijn
  • 1 bakje kleine trostomaatjes
  • een klont roomboter
  • handje Parmigiano Reggiano schaafsel

Rode pesto

  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes uitlekgewicht
  • 2 el Parmigiano Reggiano poeder
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Begin met de pesto. Maak deze door alle ingrediënten hiervoor de malen in een foodprocessor.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Begin dan aan de risotto. Bak de rode uit in een beetje olijfolie glazig. Voeg dan de risotto rijst toe en schep een paar keer om. Voeg vervolgens beetje bij beetje de groentebouillon toe en blijf ondertussen scheppen en roeren in de risotto. Geef de risotto de tijd om gaar te worden. Doe vervolgens hetzelfde met de witte wijn.
  • Leg de tomaatje op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en schuif de bakplaat in de oven voor 10 minuten.
  • Roer vervolgens de pesto door de risotto en als laatste de klont boter.
  • Serveer de risotto met de trostomaatjes en wat schaafsel kaas.

Join the Conversation

  1. Sarina says:

    Ik denk dat ik dit het lekkerste risotto recept vind tot nu toe!

    1. Sander says:

      Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn, Sarina! Menig tinderdate hier blij mee gemaakt

  2. Lotte says:

    De risotto heeft een super smaak! Ik vind hem wel erg zout. Heb tijdens het maken van de rode pesto het zout al weggelaten maar blijft voor mij toch te zout. Heb je nog tips wat ik kan doen om het minder zout te krijgen? Verder echt een super lekker recept hoor!

    1. De bouillon is vaak hetgeen dat een gerecht zout maakt, zeker als je dit maakt van bouillonblokjes. Je zou op zoek kunnen gaan naar blokjes zonder zout, dat heeft waarschijnlijk groot effect op het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close