5x de leukste Koningsdag recepten

Het is morgen alweer Koningsdag, time flies! Ik heb persoonlijk niet zoveel met deze dag maar Koningsdag recepten, daar word ik wel altijd vrolijk van.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik er niet ieder jaar speciaal iets voor maak hoor. Voor mijn gevoel hebben we altijd net Pasen achter de rug en zouden we dan alweer verder moeten met Koningsdag. Net even iets teveel van het goede als je het mij vraagt. In ieder geval voor wat betreft receptontwikkeling.

Maar in dit artikel heb ik de vijf leukste Koningsdag recepten voor je verzameld, die je allemaal vandaag of zelfs morgen nog even kunt maken.

Mijn favoriete Koningsdag hapje

Mijn favoriete Koningsdag hapje moet wel de oranje tompouce zijn. Alhoewel, nu ik er zo over nadenk… ik ben ook altijd wel te porren voor een flinke schaal met bitterballen of een portie spareribs in de avond hoor.

Koningsdag betekent voor ons vooral een rondje over de kermis, de kleedjesmarkt, hier en daar wat drinken en snacken, maar verder vrij weinig.

Mocht jij zelf iets organiseren of een Koningsdag snack mee willen nemen, dan vind je een van deze vijf misschien wel lekker!

Koningsdag hapje

Koningsdag cheesecake

Natuurlijk kan een cheesecake in dit lijstje niet ontbreken, vind je wel? Deze rood, wit, blauw met oranje Koningsdagcheesecake maakte ik een aantal jaren geleden van mijn Ohmyfoodness Cheesecake bakmix.

Die bakmixen zijn helaas niet meer verkrijgbaar, maar mocht je mijn Cheesecake boek hebben dan kun je het basisrecept voor de NY Style cheesecake aanhouden of ieder ander recept voor een gebakken cheesecake nemen en daar kleurstoffen aan toevoegen.

Koningsdag hapje

Oranjetompouce

Jaaaa, daar is ‘ie hoor: de oranjetompouce, maar dan hartstikke zelf gemaakt. Vind je ze niet knap? Ik ben dus stiekem dol op tompoucen en maakte deze variant met oranje sinaasappelglazuur. Ziet er niet alleen leuk uit, maar smaakt dus ook nog top.

Koningsdag snack

Orange Velvet cake met witte chocolade en kokos

Nog zo’n showstopper van een taart waarbij de oranje verrassing vooral aan de binnenkant zit. Het is een Red Velvet taart maar dan dus oranje. Ik maakte de Orange Velvet cake met witte chocolade en kokos, super lekker.

Koningsdag snack

Aperol Spritz panna cotta

Deze Aperol Spritz panna cotta maakte ik niet specifiek voor Koningsdag maar kan natuurlijk wel perfect op deze dag als dessert worden geserveerd.

Het fijne aan dit recept is dat je het al vandaag kunt klaarmaken en weg kunt zetten in de koelkast. Scheelt je morgen weer.

koningsdag recepten

Zoete aardappel-wortelsoep met miso

En mocht die hele Koningsdag niet voor jou zijn weggelegd en je eigenlijk geen zin hebt om je vol te stoppen met slechte dingen, dan is deze knaloranje Zoete aardappel-wortelsoep met miso ook prima om morgen op tafel te zetten, toch?

Toch nog een beetje in oranje sferen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close