Zoete aardappel-wortelsoep met miso

Voorheen was ik nooit zo’n soepliefhebber maar ik moet toegeven dat ik er de laatste jaren steeds meer van gecharmeerd raak. Hoewel ik er bij voorkeur nog steeds voor kies om soep te eten in de winter, doet deze zoete aardappel-wortelsoep met miso me wel echt aan de zomer denken. Alleen de kleur zorgt al voor een lach op je gezicht, vind je niet? Ik kan je vast verklappen dat de soep in real life ook zo mooi oranje was, dus het ligt niet aan de nabewerking van de foto’s!

Omdat ik zelf fan ben van soepen die best wel dik zijn, heb ik niet heel veel bouillon gebruikt. Mocht je liever een wat dunner soepje hebben dan kun je prima meer bouillon gebruiken dan het recept aangeeft hoor.

De miso in de soep zorgt in ieder geval voor een hele bijzondere, unieke smaak. Waar zoete aardappel en wortel natuurlijk best zoet zijn van zichzelf, zorgt de miso juist voor een lekkere hartige smaak. Miso wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en zelf heb ik dit bakje in de koelkast staan. Je koopt een flinke hoeveelheid in een keer, maar als je het bewaart in de koelkast blijft het echt máánden goed. Heb je direct een goede reden om naast deze zoete aardappel-wortelsoep met miso ook al onze andere recepten met miso te proberen!

zoete aardappel-wortelsoep met miso

5 van 2 stemmen

Zoete aardappel-wortelsoep met miso

Soep in de zomer kan prima en zeg nou zelf: de knaloranje kleur van deze zoete aardappel-wortelsoep met miso doet toch sowieso een lach op je gezicht toveren?
Porties6 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 400 g zoete aardappel - in blokjes
  • 500 g wortel - in stukken
  • 2 el misopasta
  • 1 tl kerriepoeder
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 klein blikje kokosmelk (200 ml)
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot deze goed begint te geuren.
  • Voeg de zoete aardappel en wortel toe en schep alles goed om.
  • Doe dan de miso en kerriepoeder in de pan. Schep nog een keer om en schenk de groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schenk de kokosmelk in de pan en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Gang: soep
Trefwoord: groentesoep, kokosmelk, vegetarisch, wortelsoep, worteltaart, zoete aardappel, zomersoep

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

zoete aardappel-wortelsoep met miso

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close