Zoete aardappel-wortelsoep met miso
Soep in de zomer kan prima en zeg nou zelf: de knaloranje kleur van deze zoete aardappel-wortelsoep met miso doet toch sowieso een lach op je gezicht toveren?
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Trefwoord: groentesoep, kokosmelk, vegetarisch, wortelsoep, worteltaart, zoete aardappel, zomersoep
Servings: 6 personen
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 400 g zoete aardappel - in blokjes
- 500 g wortel - in stukken
- 2 el misopasta
- 1 tl kerriepoeder
- 750 ml groentebouillon
- 1 klein blikje kokosmelk (200 ml)
- peper en zout
Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot deze goed begint te geuren.
Voeg de zoete aardappel en wortel toe en schep alles goed om.
Doe dan de miso en kerriepoeder in de pan. Schep nog een keer om en schenk de groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
Schenk de kokosmelk in de pan en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.