Ken je ze nog? Van die plastic bekertjes met een soort aluminiumfolie dekseltje? De plastic bekertjes zijn gevuld met chocoladepudding en afgetopt met een beetje slagroom. Deze old school chocoladepuddinkjes zijn voor mij echt nostalgie want ik kreeg ze altijd als ik bij mijn opa en oma at. Mijn opa was er namelijk dol op en voor zover ik weet at hij ook echt niets anders als toetje. Bovendien aten ze het ook nog eens iedere dag. Mijn opa en oma aten tussen de middag warm en sloten de maaltijd af met zo’n puddinkje. Mooi hè, zulke herinneringen. Dergelijke puddinkjes koop ik zelf nooit maar mocht jij nou zin hebben in een nostalgisch momentje, ik laat je vandaag zien hoe je ze zélf maakt. En neem van mij aan: de smaak komt écht overeen met die puddinkjes in plastic beker.
Chocoladepudding met slagroom
Benodigdheden
- steelpannetje
- elektrische (hand)mixer
- 5 glazen/potjes/schaaltjes
Ingrediënten
Chocoladepudding
- 200 g kristalsuiker
- 50 g ongezoet cacaopoeder
- 4 el maizena
- 1 liter volle melk
- 30 g boter
- 2 tl vanille-extract
- snufje zout
Topping
- 75 ml slagroom
- 1 el suiker
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de chocoladepudding in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en roer goed door met een garde tot een klontvrij mengsel.
- Kook het puddingbeslag een minuut of 10 tot het een beetje indikt.
- Verdeel de pudding over de glazen en laat de chocoladepudding minimaal 4 uur helemaal afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Klop vlak voor het serveren de slagroom met de poedersuiker lobbig.
- Verdeel de slagroom over de chocoladepuddinkjes en serveer ze direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Wat heerlijk ziet dit eruit!
Oh ja deze aten wij ook altijd bij mijn opa en oma. En ook die met vanille en aardbei. Good old memories, ook al zou ik nu die toetjes niet meer eten. Leuk dat je ze zelf nagemaakt hebt