Philly cheesesteak gevulde paprika’s

Ik deelde laatst al een recept waarin gegrilde paprika’s de hoofdrol speelden, vandaag doe ik het nog een keer! Het recept is daarentegen weer heel anders: ik maakte Philly cheesesteak paprika’s. Philly Cheesesteak ken je misschien wel als een sandwich met daarop steak, groene paprika, ui, champignons en kaas. Het is heel gangbaar in Amerika en ik snap het: de combinatie van smaken werkt heel goed! Wil je echter iets gezonder eten en heb je geen zin in brood, dan zijn deze gevulde paprika’s een heerlijk alternatief. Serveer ze met een goed gevulde salade en je hebt een heerlijk makkelijke en lekkere maaltijd op tafel staan. Ook als lunch werken ze goed trouwens!

Philly cheesesteak paprika's

5 van 1 stem

Philly Cheesesteak paprika's

Een goed alternatief voor brood zijn deze Philly Cheesesteak paprika's, lekker als bijgerecht of als lunch. Super simpel om te maken en op een makkelijke manier neem je zo veel groenten tot je.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct opeten

Benodigdheden

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 4 paprika's - schoongemaakt en gehalveerd
  • 250 g champignons - in plakjes
  • 1 ui - in halve ringen
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 400 g biefstuk - in reepjes
  • 100 g emmentaler - in plakken
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verspreid de gehalveerde paprika's over de bakplaat, zorg ervoor dat de binnenkant van de paprika's naar boven komt te liggen. Besprenkel de paprika's met een beetje olie en grill ze 25 min in het midden van de oven.
  • Bak de champignons in een koekenpan tot ze bruin beginnen te kleuren, voeg dan de ui en knoflook toe.
  • Bak het geheel tot de champignons helemaal gaar en bruin zijn.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en bak deze op hoog vuur maximaal 2 minuten mee, ze hoeven alleen een beetje dicht te schroeien.
  • Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Schep de Philly Cheesesteak vulling in de gegrilde paprika's. Verdeel de Emmentaler over de paprika's en schuif ze nog even 5 min terug in de oven zodat de kaas kan smelten.
  • Serveer direct.
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bijgerecht, gegrilde paprika, makkelijke maaltijd, philly cheesesteak

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Philly cheesesteak paprika's

Join the Conversation

  1. Mieke van Rijn-Remans says:

    Als je op de koolhydraten let dan is dit zeker een aanrader. Mijn gezinsleden aten er ronde gebakken aardappeltjes bij en ik had ook een gemengde salade op tafel staan. Voor herhaling vatbaar.

  2. Maarten Vissers says:

    Is de site in onderhoud? Ik wilde op zoek naar een goede salade voor erbij en merk dat de recept-rubrieken ‘deze pagina wordt niet gevonden’ geven! (ook jammer voor de fastfood friday’s elk weekend)
    En mocht je dit toch lezen: een suggestie van een salade die hier goed bij gaat?

    1. Sabine Author says:

      Oeh, ik weet niet waar het probleem precies aan lag maar het is inmiddels opgelost. Dank voor het melden!

  3. Wendy says:

    Ik wil deze graag gaan proberen , maar ik vraag me af of de biefstuk reepjes niet droog worden na 2 minuten bakken en 5 minuten in de oven?

    1. Sabine Author says:

      Nee, daar heb je niet zo’n last van zolang je de reepjes niet té dun snijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close