Járen geleden lunchte ik een keer bij Dudok in Arnhem, ongetwijfeld na een bezoekje aan de Primark daar, en daar at ik een Tuna Melt. Toen ik het broodje bestelde verwachte ik een soort tosti met tonijnsalade, precies de manier waarop ik zelf ook altijd een Tuna Melt maak. Maar bij Dudok was hij anders: een dik stuk vers brood, royaal belegd met verse tonijnsalade, afgetopt met Cheddar en dan nog even de oven in zodat de kaas zou smelten. Afmaken met wat gemarineerde tomaatjes en klaar is kees. Véle malen lekkerder dan de tosti Tuna Melt als je het mij vraagt. Ik heb helemaal niets meer over het betreffende broodje bij Dudok kunnen vinden, volgens mij staat hij op dit moment ook niet op de menukaart en dus ging ik aan de slag met mijn eigen variatie. Een perfecte Fastfood Friday!
Tuna Melt a la Dudok
Ingrediënten
- 4 dikke plakken brood
- 2 blikjes tonijn - 300 g
- 4 el mayonaise
- 1 tl kappertjes
- 1/2 rode ui - gesnipperd
- 2 augurken - in blokjes
- 4 plakken Cheddar*
- 8 partjes gemarineerde tomaat
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
- Maak de tonijnsalade door de tonijn, mayonaise, kappertje, rode ui en blokjes augurk door elkaar te roeren.
- Breng de tonijnsalade op smaak met peper en zout.
- Verdeel de tonijnsalade rijkelijk over de vier plakken brood en leg over ieder broodje een plak Cheddar.
- Schuif de broodjes tonijn ongeveer 10 minuten in de oven, tot de kaas helemaal gesmolten is.
- Verdeel de gemarineerde tomaatjes over de Tuna Melts en serveer ze direct.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.