Très Leches cake

Très Leches cake, misschien heb je er nog nooit van gehoord maar misschien ook wel. De kans dat je het wel eens hebt gegeten is denk ik niet zo groot, hier in Nederland is het nauwelijks te krijgen namelijk. Très Leches cake is, zoals de naam ook al doet vermoeden, een luchtige cake die gedrenkt wordt in drie soorten melk/room: slagroom, gecondenseerde melk en geëvaporeerde melk. Say what? Geëvaporeerde melk doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen, maar het is niets meer dan ongezoete volle koffiemelk. Ondanks dat de cake uren wordt gedrenkt in het roommengsel, is het geen sompige cake. Sterker nog, hij blijft gewoon lekker luchtig maar tegelijkertijd ook klef. Ik maakte de cake af met wat opgeklopte slagroom en een snufje kaneel – super lekker!

Tres leche cake

Tres leche cake

4 van 5 stemmen

Très Leche Cake

Porties16 blokjes
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 55 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • elektrische (hand)mixer
  • vierkante bakvorm van 20x20 cm

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 5 eieren - gesplitst
  • 100 g ongezouten roomboter - zacht
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 100 ml volle melk
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Roombeslag:

  • 125 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 g
  • 400 ml volle, ongezoete koffiemelk

Topping:

  • 250 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • kaneelpoeder - naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de bakvorm goed in.
  • Klop de eiwitten stijf en houd ze even apart.
  • Klop vervolgens de boter met de suiker romig en voeg hier een voor een de eieren aan toe.
  • Schenk de melk en de vanille-aroma in de kom en meng dit even goed met het botermengsel.
  • Doe dan de bloem, bakpoeder en een snuf zout in de kom en spatel het geheel tot een egaal beslag.
  • Spatel rustig de opgeklopte eiwitten door het cakebeslag. Spatel net zolang tot het cakebeslag klontvrij en goed gemengd is.
  • Stort het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake 35 minuten in het midden van de oven.
  • Klop terwijl de cake in de oven staat de ingrediënten voor het roombeslag.
  • Prik zodra de cake uit de oven komt tientallen gaatjes met een satéprikker in de cake en schenk het roombeslag over de cake.
  • Laat de cake het volledige roombeslag in zich opnemen. Dek hiervoor de cake af en zet hem minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Klop tot slot de slagroom met de poedersuiker op en bestrijk hier de volledige bovenkant van de cake mee. Maak af met een snuf kaneel en snijd de cake in blokjes.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tres leche cake

Join the Conversation

  1. Esmee says:

    Wow toevallig dat jij hier nu een recept van plaatst! Ik heb vorig weekend met een ander recept dit geprobeerd te maken, maar mijn cake bleef echt megaaaaaaa zompig en nat en was echt niet te eten.. Super balen! Weet ook niet zo goed wat ik fout heb gedaan misschien teveel van het roommengsel ofzo maar het was wel zoveel als in het recept. Heb jij tips?

    1. Ik kan niet echt tips geven als ik niet weet met welk recept je hebt gewerkt. Hopelijk lukt het met bovenstaand recept wel!

  2. Eline says:

    Dit ziet er zo goed uit!

    1. Eline says:

      Ik ga het dit weekend maken!

      1. Ah succes!

  3. Greet says:

    Regelmatig reizen wij naar Costa Rica en we kunnen het niet laten om daar met regelmaat Tres Leches te kopen bij de plaatselijke bakker. De bakker voegt er steeds een scheut tequilla aan toe! Heerlijk!

    1. Oeh dat lijkt me inderdaad ook erg lekker!

  4. Oh, bijzonder! Nog nooit van gehoord maar lijkt me errug lekker.

  5. Heidi says:

    Klop je voor het roombeslag eerst de slagroom stijf voor je de andere melk toevoegt of gewoon alles samen en dan mixen

    1. Je hoeft de slagroom daarvoor niet eerst op te kloppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close