Webtip: de Bakbar + recept Kletskoppen

Jaaa, Nederland is weer een nieuwe bakwebshop rijker. Heerlijk vind ik het altijd, om weer nieuwe (online) stekjes te ontdekken. En dit is er niet zomaar een, de Bakbar heeft namelijk haar webshop gelanceerd! Misschien heb je al eens van de Bakbar gehoord, een mobiele bar die op locatie taarten en koekjes bakt. Ze hebben inmiddels ook een eigen winkel in Arnhem waar je alles kunt krijgen om zelf aan de slag te gaan. En sinds kort is daar dan ook een webshop aan toegevoegd!

In de Bakbar webshop kun je alle benodigdheden vinden om zelf aan de slag te gaan met het bakken van taarten en koekjes. Maar er is meer dan dat. Om het bakken wat makkelijker te maken verkoopt de Bakbar ook DIY pakketten. Alle ingrediënten zijn al afgewogen, er zit een receptenkaart bij en je kunt er ook een bakblik bij kopen om goed aan de slag te gaan. DIY pakketjes zijn er in alle vormen en maten en voor verschillende baksels. Zo is er een pakket voor Kletskoppen, maar ook voor Brownies, Carrotcake en Tulband.

Naast de DIY pakketten is er uiteraard nog veel meer te koop. Zo vind je in de webshop ook bakgerei, boeken, textiel en bakvormen.

Ik heb zelf een DIY pakket voor Kletskoppen mogen ontvangen en natuurlijk moet even getest worden of het inderdaad makkelijk uit te voeren is en of de Kletskoppen ook echt lekker zijn.

de bakbarWat heb je nodig? 

 • 30 gram molenmeel
 • 30 gram roomboter
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • ½ eetlepel water
 • ¼ theelepel kaneel
 • 20 gram gehakte  hazelnoten
 • snufje zout

 De bereidingswijze is ontzettend simpel. Meng de boter met de basterdsuiker en voeg hier vervolgens de rest van de ingrediënten aan toe. Klein aandachtspuntje: de kaneel zat bij de molenmeel in het zakje. Persoonlijk vond ik dit niet duidelijk – tot je het zakje opent, dan ruik je het wel – en dit kan ervoor zorgen dat beginnende bakkers extra kaneel toevoegen.

Verwarm de oven ondertussen voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een knikker en verdeel deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. De kletskoppen lopen erg uit! Bak de koekjes in tien minuten goudbruin en laat ze vervolgens volledig afkoelen.

Okee, laat ik voorop stellen dat de bakmix fantastisch werkte. Ik kreeg er een prachtig koekdeeg uit, de ingrediënten waren mooi vers, het rook allemaal goed, de koekjes liepen goed uit. Niets op aan te merken. Maar mijn oven faalde hard tijdens het bakken van de kletskoppen waardoor ze compleet zijn mislukt. Ik heb zelf helaas enkel de beschikking over een bakrooster en bakplaat met ribbels en dit werkt niet. Om kletskoppen te bakken heb je echt een glad oppervlakte nodig, bij mij liepen de koekjes namelijk niet rond uit maar recht de richels van de plaat in. Je kunt je voorstellen dat dit er niet uit zag.

Daarnaast vond mijn oven het nodig om de achterste koekjes te verbranden en de voorste koekjes ongaar te laten. Ik heb diverse ovenstanden geprobeerd en ook de temperatuur aangepast, maar het mocht helaas niet baten. Minpunten voor mijn oven dus.

Neemt niet weg dat ik het DIY pakket van De Bakbar geweldig vond, wat een leuk idee. Heerlijk voor beginnende bakkers want het vergt nauwelijks nadenken en alle ingrediënten heb je voor handen.

Dit DIY pakket voor kletskoppen is voor € 7,95 te koop in de webshop samen met nog veel meer andere leuke (en lekkere!) producten.

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Die kletskoppen moet ik zeker eens proberen!

 2. Johanna says:

  Die webshop ziet er echt fantastisch uit! Maar eerst maar eens een goede oven aanschaffen, bij dit ding komen zelfs mijn lasagnes geheel vloeibaar uit de oven. Alleen afbakbroodjes afbakken kan dit ding, dus helaas, nog even sparen!

 3. Marije says:

  Dit klinkt als een leuke webshop. Handig zeg, kant en klare pakketjes. Dat is ideaal voor een koekjes- en taartbaknoob als ik. Jammer dat jouw kletskoppen niet gelukt zijn!

 4. Corina says:

  Leuk, maar € 7,95 (en verzendkosten!) om een paar kletskoppen te bakken? Op de site zag ik dat ze er voor dat geld ook een kleine spatel bij doen dus dat maakt het een iets reëlere prijs maar ik blijf het heel veel geld vinden.

 5. Dat ziet er echt een leuke webshop uit. :) Ik ga direct een kijkje nemen.

 6. de Bakbar says:

  Hoi Ohmyfoodness,
  Jammer dat je kletskoppen iets wat gehavend uit de oven kwamen, een goede oven is inderdaad heel prettig!
  We geven tegenwoordig overigens zorgvuldiger aan wat er precies in de zakjes zit (thanks voor de tip).
  Twouwens; het kletskoppakket en ook het stempelkoekjespakket versturen we via brievenbus post, dus de verzendkosten blijven laag.
  Bakse allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close