Geroosterde paprika die een beetje pittig gemaakt wordt, vind ik een gouden combi met frisse ricotta. Op basis hiervan bedacht ik dit gerecht. Van de geroosterde paprika’s maakte ik een saus én ik sneed van de overgebleven stukken lange reepjes, voor door de gnocchi heen. En die gnocchi bakte ik op, in plaats van het te koken. Krijgt de aardappelpasta gelijk wat meer body van want door het te koken wordt gnocchi misschien toch een stukje saaier. Opbakken dus. In olijfolie en met peper en zout. Totdat de bolletjes een kleurtje krijgen van het bakken. En net als gebakken aardappeltjes is dit gewoon het lekkerst als je ze even te tijd geeft.
Vervolgens maak je in een handomdraai de licht pittige geroosterde paprikasaus door een deel van de geroosterde paprika’s met wat smaakmakers te malen tot een saus in een foodprocessor (dat apparaat blijft toch echt mijn grootste vriend in de keuken). En daarna is er niets meer aan; je mengt de saus met de gnocchi en wat repen geroosterde paprika. Dot ricotta erbij en je kunt de boel uitserveren!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Gebakken Gnocchi met Geroosterde Paprika en Ricotta
Ingrediënten
- 500 gram gnocchi
- 4 rode paprika's
- 1 teen knoflook
- 1,5 tl scherp paprikapoeder
- 1 el Italiaanse kruiden
- 250 gram ricotta
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Snijd de paprika's door de helft, verwijder het klokhuis en leg ze met de platte kan op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten. Ze zijn klaar als ze hier en daar flink donker beginnen te worden.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gnocchi. Dit heeft even wat tijd nodig, ze zijn goed als ze net als aardappeltjes een beetje goudbruin worden.
- Als de paprika's klaar zijn kun je de saus maken. Doe hiervoor 1,5 geroosterde paprika in een foodprocessor, samen met de knoflook, kruiden en 2 el olijfolie. Mix tot een gladde massa. Voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe.
- Snijd de overige geroosterde paprika's in dunne reepjes.
- Als de gnocchi klaar is kun je deze mengen met de saus en de reepjes paprika. Serveer met een dot ricotta.
Klinkt lekker! maar hoeven de paprika’s niet ontveld nadat ze uit de oven komen? want dat is me toch altijd een werkje met een hoop geknoei vind ik…
Neehoor! Niet nodig.
Is dit een gerecht wat lekker blijft als je het een dag later weer opwarmt?
Ik ben op zoek naar een lekker mee-neem-dinnertje ;)