Plaattaart met Mascarpone, Pittig gehakt en Tomaatjes

Ik geloof dat ik dit een recept voor een feetje vind. Deze plaattaart is namelijk goed in kleine stukjes te snijden en zo vol van smaak, dat hij heel goed kan dienen als hapje bij een borrel. De bodem maakte ik van bladerdeeg (dat alleen al vind ik een feestelijk iets), daar overheen smeerde ik een laag mascarpone om het geheel wat romiger te maken. Het gehakt mixte ik met rode curry (echt, dit moet je vaker doen, zó lekker) en nog een paar andere smaakmakers waardoor het niet alleen heel kruidig en daarmee smaakvol wordt, maar ook een beetje pittig. En als laatst een laag gehalveerde trostomaatjes, die zoet en fris van smaak zijn.

Een behoorlijke combinatie van smaken en texturen bij elkaar, heel erg lekker. En mocht je nou geen feestje of borrel organiseren, dan is deze plaattaart natuurlijk ook absoluut een hele goede als avondmaaltijd. Met een frisse salade erbij ben je klaar.

PlaattaartPittigGehakt ST 2

PlaattaartPittigGehakt ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Plaattaart met mascarpone, pittig gehakt en tomaatjes

5 van 1 stem

Plaattaart met Mascarpone, Pittig gehakt en Tomaatjes

Porties1 taart

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram mascarpone
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 el rode curry
  • 1/2 el Worcestershire sauce
  • 50 ml runderbouillon
  • 1 tl tabasco
  • 1 el maïzena
  • 13 tros cherrytomaatjes gehalveerd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd er 1 verticaal door midden. Leg er 4 in een vierkant tegen elkaar aan en leg de twee halve plakjes er tegenaan zodat er een rechthoek ontstaat (ik heb een kleine oven en kon met maximaal 5 plakjes werken, heb je een grotere oven dan kun je er 6 gebruiken). Als de plakjes een beetje ontdooid zijn druk je ze bij de randen tegen elkaar aan.
  • Smeer de mascarpone over de vellen bladerdeeg heen, laat een rand van 1cm over aan de zijkanten (met 6 vellen bladerdeeg heb je iets meer mascarpone, gehakt en cherrytomaatjes nodig).
  • Bak nu de ui glazig in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de curry toe, en daarna het rundergehakt. Rul het gehakt en zorg dat de curry en ui er goed doorheen gemixt zijn.
  • Voeg nu de Worcestershire sauce, runderbouillon en tabasco toe, roer door en laat het geheel kort garen op middelhoog vuur. Als laatst voeg je de maizena toe zodat het gehaktmengsel wat meer zal binden.
  • Verdeel het gehakt over de mascarpone, en verdeel over het gehakt de cherrytomaatjes. Schuif in de oven voor 30 minuten.

Join the Conversation

  1. Sabine says:

    Ziet er goed uit Viv! Wellicht ook lekker met een beetje verkruimelde feta of geitenkaas als de plaattaart uit de oven komt. Ik zet em op mijn ’to cook lijstje’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close