Gekruide krieltjes uit de slowcooker

Het gebruiken van mijn slowcooker gaat bij ons thuis altijd met ups and downs. Zo staat het apparaat maandenlang te verstoffen in de kast en zo gebruik ik hem ineens weer onwijs graag. De afgelopen weken heeft hij weer regelmatig aangestaan en niet alleen maar voor het maken van stoofschotels of soepen. Ik kwam erachter dat je er namelijk ook heel prima aardappels in kunt garen en dat deze er nog steeds heel lekker uitkomen. Als bijgerecht maakte ik onlangs gekruide krieltjes uit de slowcooker. Super simpel en zoals met ieder slowcookerrecept kost het je minimale moeite. Ideaal! Ik had altijd het idee dat aardappels altijd wat droog uit de slowcooker kwamen en dat je ze toch echt beter in de Airfryer, oven of in de pan kunt klaarmaken, maar dat hoeft dus helemaal niet. Mocht je geen zin hebben om na een lange (werk)dag nog te moeten wachten op de aardappels voordat ze gaar zijn, maak ze dan in de slowcooker!

Fun fact: ik maakte deze krieltjes stiekem in december al klaar met de intentie om ze te delen als kerstrecept. De contentkalender liep echter zó vol dat ik dit recept besloot op te schuiven. Gelukkig zijn aardappeltjes het hele jaar door lekker!

Gekruide krieltjes uit de slowcooker

Gekruide krieltjes uit de slowcooker

4.41 van 5 stemmen

Gekruide krieltjes uit de slowcooker

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr krieltjes - met schil
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl gedroogde bieslook
  • witte peper & zout

Instructies

  • Was de krieltjes grondig onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Dep ze droog met behulp van keukenrol of een theedoek.
  • Doe de krieltjes in een kom en voeg hier vervolgens alle andere ingrediënten aan toe.
  • Schep de krieltjes goed om zodat ze allemaal voorzien zijn van een laagje olie en kruiden.
  • Doe de krieltjes in de pot van de slowcooker, doe de deksel op de pan en gaar de krieltjes 4 uur op High of 6 uur op Low.

Join the Conversation

  1. Erna en Jan says:

    5 sterren
    Wat een heerlijk recept, wij hebben gesmuld vanavond! Een blijvertje dus

  2. Voor vier personen àlles verdubbelen?

    1. Ja, zou ik wel doen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close