Pad Thai

In mijn studerende leventje heb ik stage gelopen in de hoofdstad van Thailand: Bangkok. Ik was toen nog niet bezig met Ohmyfoodness en achteraf vind ik dat ontzettend jammer want wat had ik graag meer willen proeven van de echte authentieke Thaise keuken. Gelukkig ben ik nog een keer terug geweest naar het land en heb ik me toen wél meer ondergedompeld in de geuren, kleuren en smaken. Eén van Thailands meest geliefde gerechten moet toch wel Pad Thai zijn. Logisch ook, het is een ontzettend toegankelijk gerecht. Niet pittig, makkelijk om te maken en op vrijwel iedere straathoek te krijgen. In mijn Reishonger kookboek staat een recept voor deze Pad Thai, maar het leek me leuk om hier ook nog een recept te delen. Ben je nog niet zo bekend met de Aziatische keukens dan is dit een veilig en simpel gerecht om mee te beginnen. Fijn ook, want alle ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt krijgen. Je hoeft er dus niet voor naar de toko.

Pad thai

Pad thai

4.34 van 3 stemmen

Pad Thai

Pad Thai is één van de meest bekende gerechten van Thailand je maakt het makkelijk zelf in je eigen keuken. Het is een heel toegankelijk gerecht omdat het totaal niet pittig is.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • wok

Ingrediënten

  • 125 g rijstnoedels
  • 250 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 3 bosuien - in stukken, alleen het groen
  • 100 g taugé
  • 2 eieren - geklutst
  • 1 el tamarindepasta
  • 1 el donderbruine basterdsuiker
  • 1 el vissaus
  • 1/2 el gedroogde chilivlokken
  • 2 el geroosterde pinda's
  • partjes limoen

Instructies

  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
  • Verhit een beetje olie in een wok en voeg hier de garnalen aan toe. Schep even goed om en doe de knoflook, sjalot en bosui erbij. Bak het geheel tot de garnalen gaar zijn.
  • Roer de tamarinde, suiker, vissaus en chilivlokken door elkaar en schep de wokpasta in de pan. Roer goed door.
  • Voeg vervolgens de taugé en de gaargekookte noedels toe. Schep alles om.
  • Maak een kuiltje in het midden van de noedels en schenk hier de geklutste eieren in. Laat zachtje stollen en schep dan de ei door de noedels.
  • Serveer de pad thai met geroosterde pinda's en partjes limoen.
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, Thais
Trefwoord: aziatisch, makkelijke maaltijd, noedels, pad thai, thais gerecht

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pad thai

 

Join the Conversation

  1. Martin says:

    Beste Sabine, je recept klopt op 1 ding na. Op de foto lijkt het of je pasta- of babi noodles hebt gebruikt. De pad thai die hier gegeten wordt zijn de noodles fijne rijst noodles geweekt in water en direct in de wok gaan. In de meeste restaurants wordt van ei een omelet gemaakt die over de pad thai gelegd wordt.
    Ziet er verder prima uit.

    1. Gelukkig staan recepten altijd open voor variatie en eigen input ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close