Gesponsord – Ik heb de afgelopen jaren onder een steen geleefd geloof ik want hoewel ik het Zonnatura-schap in de supermarkt al wel honderd keer heb gezien, heb ik er nog nooit gebruik van gemaakt. Super stom want laatst ging ik aan de slag met hun Linzen met Wortel maaltijdgraan en nu vraag ik mezelf af waarom ik dit niet eerder heb gedaan. De Zonnatura Linzen met Wortel is eigenlijk al een complete maaltijd die je binnen vijf minuten op tafel tovert (je hoeft het alleen op te warmen) maar ik wilde er graag iets meer mee doen. En daar kwam deze Vegetarische Linzenchili uit naar voren. Bomvol groenten en vooral heel lekker!
Nog even kort over die nieuwe maaltijden van Zonnatura, die zijn namelijk hartstikke handig en het proberen waard. Het komt niet vaak voor, maar zo af en toe heb ik zelf ook wel eens geen zin om te koken. Een snelle to-go is dan het bestellen van pizza of het halen van een patatje, maar de maaltijden van Zonnatura zijn minstens net zo snel en een stuk verantwoorder. De maaltijden zijn 100% biologisch en je kunt zelf bepalen of je er nog meer ingrediënten aan wilt toevoegen. De maaltijden zijn verkrijgbaar in vijf varianten: Linzen met wortel (deze heb ik dus nu gebruikt), Quinoa met olijf en tomaat, Bulgur met Quinoa en sesam, Quinoa met Linzen en Bulgur met Parelcouscous.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 1 zakje Zonnatura Linzen met Wortel
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 groene paprika
- 50 gram doperwten (uit de diepvries)
- 1 blikje mais
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 avocado
- peper en zout
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd ook de paprika in kleine blokjes.
2. Verhit een beetje olie in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg na een minuut of twee de paprika toe en bak deze mee tot de paprika zacht is geworden.
3. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit al roerend een paar minuten meebakken.
4. Doe dan de tomatenblokjes, gevolgd door de chilipoeder, het paprikapoeder en peper en zout in de pan en roer dit goed door. Breng de saus aan de kook en laat tien minuten op laag vuur doorkoken.
5. Voeg na tien minuten de doperwtjes, de mais en de Zonnatura Linzen met Wortel toe aan de tomatensaus en roer het geheel nogmaals goed door.
6. Warm de Linzenchili nog een kleine vijf minuten zachtjes door.
7. Schep de Linzenchili in diepe borden en verdeel de avocado over ieder bord.
De Zonnatura Maaltijdgranen zijn bij diverse supermarkten te koop, maar het assortiment wisselt nogal. Zo heeft de Albert Heijn tegenwoordig een schap vol gezonde producten waar ook de producten van Zonnatura tussenstaan, maar dit hoeft niet te betekenen dat de supermarkt het volledige assortiment maaltijdgranen heeft. Zo heeft ‘mijn’ supermarkt alleen de Quinoa met Olijf en Tomaat (die overigens ook belachelijk lekker is, check de lunch die ik ermee maakte!) en de Bulgur met Quinoa en Sesam. In de supermarkt iets verderop vond ik echter deze Linzen met Wortel en de Bulgur met Parelcouscous.
Ik ben echt fan van deze maaltijdgranen en heb tegenwoordig standaard een pakje in huis. De producten van Zonnatura bevatten namelijk geen toegevoegde troep en daarom zijn ze voor mij stuk voor stuk een makkelijke to-go wanneer ik even geen tijd (of zin) heb om veel moeite in mijn lunch of avondeten te stoppen.
Dit is een gesponsord artikel.
Ik eet eigenlijk nooit linzen, maar dit ziet er wel goed zo met die avocado erbij.
Ik ben dol op linzen! Ik heb ze wel nog nooit getest in een chili. Vast en zeker lekker!
Wat een lekkere variatie! Ik ben gek op linzen
XO’s
Wil het vanavond gaan maken. Ben bij drie verschillende winkels geweest maar nergens is de zonnatura linzen/wortel te koop. Heb nu maar gewoon linzen uit blik en wortels uit blik genomen. Ben benieuwd!
Oh wat stom! Linzen uit blik lukt ook prima hoor. Smakelijk!