Want 2 Visit: Zuid-Afrika en haar verborgen juweeltjes

Gesponsord – Vorig jaar zette ik pas voor het eerst voet op het Afrikaanse continent en sindsdien droom ik ervan om terug te gaan. Stipt op nummer 1 staat Zuid-Afrika, een land zoals geen ander. Wanneer ik met andere reisbloggers praat over Afrika dan kunnen ze zo uitleggen wat je in Tanzania zou moeten doen of wat Kenia nou zo bijzonder maakt maar bij Zuid-Afrika is dat een heel ander verhaal. Er is namelijk geen enkel ander land dat zó divers is als het meest zuidelijke land van het continent Afrika. In dit artikel zet ik een aantal redenen op een rij waarom ik per se een keer naar Zuid-Afrika wil afreizen.

Want 2 Visit: Zuid-Afrika

Big Five en de natuur

Uiteraard begin ik met de Big Five, als enorm dierenliefhebber lijkt het me fantastisch om de ‘groten der aarde’ in één land te spotten. Hoewel Zuid-Afrika meerdere safariparken heeft is het Kruger Park de meest bekende en dit is dan ook de plek om de Big Five te spotten. Ik word al gelukkig bij het idee de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en de luipaard vast te mogen leggen op camera. De Big Five kan ik in één adem noemen met de natuur van Zuid-Afrika, want die is ontzettend divers. In Zuid-Afrika vind je de bekende Tafelberg met daaromheen Nationaal Park de Tafelberg met haar grote variëteit aan flora en fauna. Dit Nationale Park is ook de plek om (brutale!) bavianen te spotten die altijd op zoek zijn naar eten.

Want 2 Visit: Zuid-Afrika

Bruisend Johannesburg en Kaapstad

Wie denkt dat Zuid-Afrika enkel bestaat uit savannes en natuurparken heeft het mis. Het land bruist van de activiteiten en Johannesburg en Kaapstad zijn hier mede verantwoordelijk voor. Ik heb me laten vertellen dat je verrukkelijk kunt eten bij diverse hotspots in de steden en als echte foodie kan ik me daar niet zomaar bij neerleggen natuurlijk. Ik zie mijzelf al zitten op een dakterras van een van de vele restaurantjes: wijntje in de hand, nagloeiend van de zon, een brullende leeuw op de achtergrond.. Of romantiseer ik het nu teveel? In ieder geval heb ik niets dan lof gehoord over de Zuid-Afrikaanse steden en dus zijn ze voor mij een reden om het land te willen bezoeken.

Want 2 Visit: Zuid-Afrika

De Historie

Zoals jullie weten ben ik gek op een stukje cultuur en geschiedenis en Zuid-Afrika heeft beide zonder twijfel. Breng een bezoekje aan Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela 27 jaar heeft vastgezeten of Slavelodge, een museum over de slavernij in Kaapstad. Van een heel ander kaliber is Kasteel de Goede Hoop, een fort dat rond 1670 in opdracht van de VOC werd gebouwd en het oudste Europese nog bestaande bouwwerk in Zuid-Afrika.

Want 2 Visit: Zuid-Afrika

Het Eten

Het Zuid-Afrikaanse eten is voor mij een reden apart om een keer het land te willen bezoeken want wat ben ik verschrikkelijk dol op Boboti. Het staat al eeuwen op mijn lijstje om dit eens zelf te maken, maar zonder de échte authentieke Zuid-Afrikaanse variant te hebben geproefd, durf ik me hier niet aan te wagen. Bovendien word ik ook bijzonder gelukkig van het feit dat de braai (barbecue) immens populair is in het land en dat vlees een prominente rol speelt in veel gerechten. Wellicht krijg ik zelfs Tim zover om mee te gaan naar Zuid-Afrika wanneer ik hem dat vertel!

Zuid-Afrika Verborgen Juweeltjes

Heb jij tips?

Voordat ik af reis naar een land verzamel ik het liefst een sloot aan tips en van wie kan ik die nou beter krijgen dan van jullie? Zuid-Afrika roept iedereen op die al eens naar het land is geweest om zijn/haar Verborgen Juweeltjes te delen. Niet alleen help je daarmee toekomstige reizigers, je maakt zelf ook kans op twee vliegtickets naar Zuid-Afrika met drie overnachtingen in een luxe lodge in Phinda Private Game Reserve! Ben jij op een plek geweest in Zuid-Afrika die je direct bestempeld als verborgen juweeltje en vind je dat iedereen er vanaf moet weten? Via deze link kun jij jouw tips delen en wie weet maak je dan wel kans op de reis naar Zuid-Afrika!

Mocht je nog nooit in Zuid-Afrika zijn geweest dan kun je alsnog kans maken op de prijs. Kies op de website dan jouw drie favoriete juweeltjes en laat weten waarom Zuid-Afrika op jouw bucketlist staat!

Ben jij al eens in Zuid-Afrika geweest? Wat waren jouw verborgen juweeltjes? 

Dit is een gesponsord artikel.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 270649684
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 270649684
B8638095

Join the Conversation

 1. Saskia says:

  Ik snap waarom het land op nummer 1 staat op je lijstje! Zelf ben ik vier maanden naar Zuid Afrika geweest en heb daar vrijwilligerswerk gedaan! Het is inderdaad een fantastisch land met zoveel verschillende gebieden, bevolkingsgroepen en mooie attracties. Ik kan je aan raden om de garden route te doen vanaf Kaapstad naar Port Elizabeth. Naar Durban zou helemaal fantastisch zijn. In de auto onderweg zijn is alleen al een feest door de prachtige natuur die je op die manier ziet. Drakensbergen beklimmen is ook een aanrader, net als een bezoekje aan de cheeta farm in ladysmith. In Kaapstad heb je een restaurant genaamd Arnolds, waar je verschillende soorten wild kan proeven. Daarnaast kan ik je echt aanraden om in lodges te overnachten (soort hostels). Het is goedkoper maar je ervaart daar denk ik meer de echte relaxte cultuur van het land! Oke ik zal stoppen want kan nog wel blijven doorpraten. Oja als laatst, boek van tevoren via internet een kaartje voor een bezoek aan Robbeneiland en ga de Tafelberg op rond de zonsondergang. Fantastisch!

 2. Bianca says:

  Zuid Afrika is inderdaad erg mooi. Mijn moeder komt er vandaan, dus ik ben er een paar keer geweest in mijn “jeugd”.

  Naast wat er al is opgenoemd, is het leuk om met de pinguïns te zwemmen bij Boulders Beach. In mijn tijd was het vrij toegankelijk.
  -Kaap de Goede Hoop zuidelijkste punt van Afrika, wel oppassen voor de apen ;)
  -Kirstenbosch Botanische Tuinen, is echt super mooi en mag je eigenlijk niet overslaan.
  -Kasteel de Goede Hoop
  -Vis Hoek “authentiek” vissers dorpje
  etc.

  Qua restaurants kan ik helaas geen advies gegeven, aangezien het te lang geleden is. Maar als kind wou ik altijd bij de Spur (keten) eten ;) Maar dat is niet typisch Afrikaans eten.

  Bobotie is 1 van mijn lievelingsgerechten. Ik heb hiervan een “familie”recept. Geen “neppe pakje varriant ” met sperziebonen?
  Wat heel erg belangrijk is dat je de juist kerrie hebt en daarnaast is Mrs Balls Chutney onmisbaar.

 3. Margot says:

  Ik ben er inmiddels twee keer geweest en wat is het een mooi land! Vooral de paar dagen safari hebben indruk op me gemaakt!

 4. Mijn Kleine Geheimpjes says:

  Vergeet ook absoluut Durban en Tsitsikama niet! En een hapje eten bij Butcher Boys, heerlijke lappen vlees!

  Ik ben er een paar jaar geleden 6 weken geweest en ik heb echt de tijd van mijn leven gehad. Kan niet wachten om weer terug te gaan. Ondanks dat ik er best een tijdje heb rondgehangen voor een gewone vakantie, is er nog zoveel wat ik zou willen doen, of gewoon nog een keer!
  Het is zo’n prachtig en divers land! Mijn hartje ligt daar nog voor een gedeelte..

 5. Lydia says:

  Super gaaf! Ik ben zelf nog nooit in Zuid-Afrika geweest, maar hij staat zeker op mijn travel wish list. Het lijkt me zo´n mooi land, de natuur ziet er op de plaatjes altijd zo mooi uit en het lijkt me geweldig om de big 5 in het écht te zien en niet in een dierentuin.

 6. Danielle says:

  Mijn zus ging op huwelijksreis naar ZA, zo gaaf! Sinds het zien van haar foto’s en de verhalen zou ik er ook zeker naar toe willen, alleen al om the big 5 te spotten!

 7. Carolien says:

  aaah wat wil ik graag weer reizen……

 8. Lindsay Bisschop says:

  Ik heb voor mijn studie, een half jaar in het mooie Zuid Afrika gewoond. Nanaga farm stal is mijn persoonlijke favoriet! Daar worden elke dag de heerlijkste pies, roosterbrood en andere lekkere dingen bereid en verkocht. Ook hebben ze daar de allerlekkerste brownies die ik ooit geproefthebt! Krokant van buiten en heerlijk zacht van binnen met stukjes noot. Dit zaakje is te vinden in de Oost kaap tussen Port Elizabeth en Port Alfred. Ook is mama africa in Kaapstad spannend, krokodil, struisvogel, springbok en andere soorten dieren kun je daar eten. Mocht je toevallig nog in Port Alfred zijn, is lunchen bij c’est la vie een must! De liefste mensen die daar zijn. Probeer zeker de koffies van rooibos! Oh in Port Alfred zijn sowieso leuke tentjes om te bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close