Kimchi dumplings

Dit recept verscheen eerder in de Ohmyfoodness nieuwsbrief van februari 2023.

No ratings yet

Kimchi Dumplings

Ik bel dol op alle soorten dumplings. Gestoomd én gefrituurd. Dit is een gefrituurde variant met een vulling van varkensvlees en kimchi. Héél lekker.
Porties25 stuks
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 37 minuten
Waar te bewaren ongefrituurd in de vriezer
Hoelang te bewaren 3 maanden

Benodigdheden

  • schaaltje water
  • pannetje met hete olie of een frituurpan

Ingrediënten

  • 25 dumpling vellen om te frituren – ontdooid
  • 150 g kimchi
  • 300 g varkensgehakt
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 tl gember – fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • peper en zout

Instructies

  • Zorg ervoor dat de dumpling vellen goed ontdooid zijn. Bewaar ze onder een theedoek en zet een klein kommetje water klaar.
  • Doe alle andere ingrediënten in een hakmolen of foodprocessor en maal fijn tot een pasta.
  • Schep een eetlepel van de dumplingvulling in het midden van ieder dumpling vel. Maak de randen van het vel nat en vouw de dumplings dicht.
  • Verhit een pannetje met neutrale olie naar ongeveer 180 graden Celsius. Je kunt natuurlijk ook een frituurpan gebruiken.
  • Frituur de dumplings 5-7 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op een vel keukenrol voordat je ze serveert.
Gang: bijgerecht, snacks
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: dim sum, dumplings, gefrituurde dumplings, kimchi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close