Kimchi Dumplings
Ik bel dol op alle soorten dumplings. Gestoomd én gefrituurd. Dit is een gefrituurde variant met een vulling van varkensvlees en kimchi. Héél lekker.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd7 minuten min
Totale tijd37 minuten min
Gang: bijgerecht, tussendoortje
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: dim sum, dumplings, gefrituurde dumplings, kimchi
Servings: 25 stuks
- 25 dumpling vellen om te frituren - ontdooid
- 150 g kimchi
- 300 g varkensgehakt
- 2 bosuitjes
- 1/2 tl gember - fijngehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- 1 tl sesamolie
- 1 el sojasaus
- peper en zout
Zorg ervoor dat de dumpling vellen goed ontdooid zijn. Bewaar ze onder een theedoek en zet een klein kommetje water klaar.
Doe alle andere ingrediënten in een hakmolen of foodprocessor en maal fijn tot een pasta.
Schep een eetlepel van de dumplingvulling in het midden van ieder dumpling vel. Maak de randen van het vel nat en vouw de dumplings dicht.
Verhit een pannetje met neutrale olie naar ongeveer 180 graden Celsius. Je kunt natuurlijk ook een frituurpan gebruiken.
Frituur de dumplings 5-7 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op een vel keukenrol voordat je ze serveert.