Kimchi tosti

Ik had nul verwachtingen toen ik deze Kimchi tosti maakte maar bij het zetten van de allereerste hap was ik verkocht. Wauw, wat is deze tosti ongelofelijk lekker!

Licht pittige, knapperige kimchi met twee soorten kaas die samen waanzinnig goed smelten. En dat beide op een rustiek brood dat ik voor het bakken insmeerde met een heerlijke Aziatische boter. Jep, beter wordt het voorlopig niet!

kimchi tosti

Wat is Kimchi?

Ik vergelijk kimchi altijd met zuurkool want ik denk dat je hiermee, als je nog nooit van kimchi hebt gehoord – laat staan het hebt geproefd, het beste een beeld kunt vormen.

Kimchi is Koreaans gefermenteerde kool (net als zuurkool) met toevoeging van knoflook, ui, gember en Koreaanse pepers.

Het is zuur van smaak, licht pittig en het heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Ik maakte zelf voor Ohmyfoodness al eens Kimchi Fried Rice, een heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag.

Kimchi vind je tegenwoordig ook in de schappen van de betere supermarkten, je hoeft er niet langer meer voor naar de toko. Ik haal mijn kimchi altijd gewoon bij Albert Heijn en kies dan voor de kimchi van Jongga.

Wat is kimchi

Kimchi tosti met 2 soorten kaas

Zoals eigenlijk iedere tosti, heb je ook deze kimchi tosti zo gemaakt. Het grappige is: ik verwachtte van tevoren helemaal niet bijzonder veel van de smaak; het enige dat ik gebruikte was namelijk kimchi en twee soorten kaas, maar zodra ik de eerste hap in dit broodje zette was ik verkocht.

De zure, lichtpittige kimchi zorgt niet alleen voor een fijne textuur in de tosti maar ook voor een regelrechte smaakbom.

Ik gebruikte geraspte cheddar en geraspte mozzarella en beide kazen smolten bijzonder goed in de pan waardoor de tosti van die heerlijke kaasdraden trok.

In plaats van de tosti in te smeren met een likje roomboter, bracht ik de boter eerst op smaak met sojasaus en Everything Bagel Seasoning. Waanzinnig lekker en zeker een stap die je niet zou moeten overslaan.

Kimchi mayonaise

Kimchi mayonaise

Ik vind persoonlijk niet dat deze kimchi tosti geserveerd moet worden met een sausje, juist omdat de tosti al zo rijk is van smaak. Maar mocht je het niet kunnen laten, dan daag ik je uit om kimchi mayonaise te maken.

Dit kun je op een hele makkelijke manier doen door een lepel kimchi fijn te hakken en dit te mengen met een lepel mayonaise. Of je pakt een deel van het kimchi vocht en roert dit door de mayonaise.

Voor een extra gladde mayonaise doe je de lepel kimchi samen met de mayonaise in een blender of hakmolentje. Maal het geheel dan tot de kimchi mayo helemaal glad is. Bewaar vervolgens luchtdicht in de koelkast.

Heb je zin in meer Aziatisch eten? Bekijk dan alle Aziatische recepten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

kimchi tosti
No ratings yet

Kimchi tosti

Voor deze kimchi tosti heb je niet veel ingrediënten nodig, maar met de perfecte ingrediënten creëer je een echte smaakbom. Een topper voor liefhebbers van licht pittige broodjes.
Porties1 dikke tosti
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 8 minuten
Hoelang te bewaren Direct opeten

Ingrediënten

  • 2 el zachte boter
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl Everything bagel kruidenmix
  • 2 dikke plakken brood
  • 100 g kimchi
  • 50 g geraspte mozzarella
  • 50 g geraspte cheddar

Instructies

  • Roer de boter, sojasaus en Everything bagel mix door elkaar en smeer hier één kant van beide plakken brood mee in.
  • Verdeel de kimchi en beide soorten kaas over de niet ingesmeerde kant van een boterham en dek de tosti af met de andere snee brood.
  • Bak de kimchi tosti in een droge koekenpan in ongeveer 7 minuten aan weerszijden goudbruin en knapperig, tot de kaas helemaal is gesmolten.
Gang: lunch
Keuken: Hollands, Koreaans
Trefwoord: geraspte kaas, kimchi, tosti, warm broodje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close