Een poosje terug vertelde ik jullie al hoe gek ik ben op traybakes. Helemaal op warme en/of drukke dagen vind ik het ideaal als ik ’s avonds alles op een bakplaat kan mikken en de oven het werk kan laten doen. Deze keer maakte ik traybake taco’s, ik gooide een aantal ingrediënten die ik echt lekker vind op een bakplaat, strooide hier een fijne kruidenmix overheen en liet de oven vervolgens zijn gang gaan. Erbij aten we een frisse salade met onder andere komkommer en avocado, wat tortillawraps en ik maakte een knoflooksausje op basis van Skyr. Prima zo hoor, het was echt heerlijk om te eten en het scheelde me naderhand een hoop afwas omdat ik niet verschillende pannen hoefde te gebruiken. Ideaal!
Traybake taco's met garnalen
Ingrediënten
Traybake taco's:
- 300 gr knoflookgarnalen
- 150 gr kidneybonen
- 150 gr mais
- 2 paprika's in reepjes
- 1 ui in halve ringen
- olijfolie
- 2 el van je favo kruidenmix ik gebruikte Picadillo van Euroma
- limoensap
- peper en zout
Simpele salade erbij:
- handvol cherrytomaatjes gehalveerd
- 1/2 komkommer in stukjes
- 1 avocado in blokjes
- extra vergine olijfolie
- limoensap
- peper en zout
Knoflook-Skyr:
- 4 el Skyr
- 1 teentje knoflook geraspt
- 2 el extra vergine olijfolie
- sap van 1/2 limoen
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Spoel de kidneybonen en mais grondig af onder de kraan en laat ze uitlekken.
- Verdeel de knoflookgarnale, paprikareepjes, kidneybonen, mais en ui over de bakplaat. Besprenkel alle groenten met olijfolie en strooi hier vervolgens jouw favoriete kruidenmix overheen.
- Strooi peper en zout over alle ingrediënten en rooster alles vervolgens in de oven in 25 minuten zacht en gaar.
- Breng de Traybake Taco's op smaak met limoensap.
- Schep alle ingrediënten voor de salade met elkaar om en doe hetzelfde met de ingrediënten van de knoflook-Skyr.
- Serveer de Traybake Taco's met tortillawraps, de frisse salade en de knoflook-Skyr.
Ziet er heerlijk uit en superhandig!