Kraamtaart met muisjes en lange vingers

We zitten nog steeds in de week van mijn officiële uitgerekende datum en hoewel ik afgelopen maandag al een súper simpel recept voor chocoladefudge met Oreo’s en blauwe muisjes deelde, wilde ik ook graag nog iets ingewikkelders maken: een kraamtaart! Ik vind kraamtaarten ronduit waanzinnig, net als gender reveal taarten. Sowieso zijn taarten waanzinnig en ik geloof dat je menig mama hier heel gelukkig mee maakt. Hoe tof is het als iemand voor jou deze kraamtaart met muisjes en lange vingers bakt en deze cadeau doet in de kraamweek? Da’s toch even andere koek taart dan beschuit met muisjes. Ik geef toe: het maken van deze kraamtaart is een klusje op zich. Ik ben er zelf een paar uur mee bezig geweest maar het resultaat mag er, al zeg ik het zelf, zéker zijn. Zowel in looks als in smaak trouwens als kun je met het laatste naar hartenlust variëren. Ik zelf vind het altijd heerlijk als dit soort slagroomtaarten gevuld zijn met een flinke roomlaag en wat jam, maar je kunt de taart vullen met wat je ook maar lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan ganache, witte chocoladeroom of verkruimelde Oreo’s. Hmm! Hoewel de taart er spectaculair uit ziet en het je wel wat tijd kost om hem te maken, is het totaal niet moeilijk. Neem dat maar van mij aan!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kraamtaart met muisjes en lange vingers

Kraamtaart met muisjes en lange vingers

Kraamtaart met muisjes en lange vingers

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kraamtaart met muisjes

3.89 van 17 stemmen

Kraamtaart met muisjes en lange vingers

Porties1 taart (23cm)

Ingrediënten

Voor het biscuit:

  • 5 eieren
  • 150 gr kristalsuiker
  • 150 gr bloem
  • snuf zout

Vulling/toppings:

  • 500 ml slagroom
  • 50 gr vanillesuiker
  • 200 gr mascarpone
  • 150 gr aardbeienjam
  • 250 gr lange vingers
  • blauwe/roze muisjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° en vet een springvorm goed in met olie. Bekleed eventueel de bodem met een vel bakpapier.
  • Doe de eieren en de suiker in een kom en klop dit in 10 minuten tot een wit, luchtig beslag. Voeg de bloem en een snuf zout toe en klop dit nog even kort tot een klontvrij mengsel.
  • Stort het biscuitbeslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuitbodem 5 minuten in de springvorm afkoelen en vervolgens volledig op een taartrooster.
  • Klop de slagroom samen met de vanillesuiker lobbig. Voeg hier de mascarpone aan toe en klop het geheel tot een stevig room.
  • Snijd de afgekoelde biscuitbodem doormidden. Smeer de onderkant in met een flinke laag jam en verdeel hier een laagje lange vingers overheen. Smeer vervolgens een laag van de mascarponecrème over de lange vingers.
  • Leg de bovenkant van de biscuittaart op de ingesmeerde bodem en smeer vervolgens de volledige taart aan boven- en zijkanten in met de mascarponecrème.
  • Zet de overige lange vingers als een opstaande rand langs de zijkant van de taart. De mascarponecrème zorgt ervoor dat de lange vingers blijven plakken, maar bind ze desnoods bij elkaar met een touwtje of lint.
  • Bestrooi de bovenkant van de taart met muisjes en eventuele andere decoratie. Serveer de kraamtaart direct of bewaar hem in de koelkast.

Join the Conversation

  1. Wat een superleuk idee! Een vriendin van me is deze week uitgerekend en is niet zo’n conventionele moeder, dus beschuit met muisjes zie ik haar nog niet serveren. Ik denk dat ik deze voor haar ga bakken!

  2. Margot says:

    Wat ziet dat er leuk uit, dat is zeker een cadeautje waar je mee aan kan komen!

  3. Maris Maria Renne says:

    HEEL erg leuk! Meteen opgeslagen: deze ga ik met roze muisjes maken voor een nieuw nichtje dat deze zomer verwacht wordt :-)
    Heb je ‘m zelf ook nog gemaakt/gegeten deze kraamweek?
    Nogmaals veel geluk gewenst, geniet van jullie kraamtijd!

    1. Sabine Author says:

      Haha nee, ik heb hem zelf al een hele poos geleden gemaakt en uitgedeeld ;)

  4. Marleen says:

    Wat een ontzettend leuk recept! In juni krijgen we er een neefje bij dus één cadeautje hebben we al! Bedankt en geniet van je kraamtijd! <3

  5. Lysanne says:

    Prachtig! Ik zou heeeel graag willen weten waar je die witte en blauwe snoep hartjes vandaan hebt? Wij gaan namelijk van de zomer trouwen en voor onze bedankjes zoek ik nog vulling. Onze themakleur is lichtblauw, dus deze zijn perfect!

    1. Sabine Author says:

      Oh, geen idee. Ik kreeg ze in een fles als cadeautje op mijn babyshower dus ik heb ze uiteindelijk gebruikt voor deze taart. Ik gok dat Jamin wel zoiets heeft?

  6. Wat een toffe taart! Kun je deze ook een dag van te voren maken? Of worden de lange vingers dan nat/klef? Of lopen de kleur van de muisjes dan uit?

    1. Tahmina says:

      Hoe groot is de bakvorm?

      1. Sabine Author says:

        Dat staat in de receptenbox achter het aantal porties :)

  7. Nella says:

    voor alle duidelijkheid. het beschuitbeslag bestaat dus niet daadwerkelijk uit beschuit?

    1. Sabine Author says:

      Haha nee. Het is ook biscuitdeeg (als de koekjes), niet bescHuit.

  8. Wendy says:

    Kan je deze taart ook invriezen?

    1. Sabine Author says:

      Heb ik niet geprobeerd maar ik zie niet in waarom dit niet zou kunnen. Wel langzaam (in de koelkast) laten ontdooien!

  9. Z krielaart says:

    Super taart nu met nr 5 bezig voor familie en mijn werk gemaakt , kleinkind geboren was een groot succes en niet moeilijk te maken!

    1. Sabine Author says:

      Wauw, wat super leuk om te horen! :)

  10. gonneke says:

    Wat een leuke taart!
    Ik ben zelf geen fan van jam, zou je deze laag bijv kunnen vervangen door oreo? Werkt dat met de mascarponecreme? Of nog andere suggesties?

    1. Sabine Author says:

      Zeker, lijkt me heerlijk!

  11. Goede morgen!
    Hoe lang van te voren kan ik de kraamtaart maken?
    Mvg, Mar

    1. Sabine Author says:

      Hmm, ik denk een dag of drie en dan in de koelkast bewaren!

  12. Robin says:

    Ik ben een beetje impulsief dus heb een deel van het biscuitdeeg in een pan gegooit. Maakt ook nog eens de beste pannekoeken. Maak dit receptje nu voor een vriendin die net bevallen is dus thanks hiervoor!

    1. Ook Robin says:

      De taart maak ik voor een vriendin trouwens haha. Ikzelf eet de pannenkoeken als ontbijt.

    2. Sabine Author says:

      Wat een goed idee, daar was ik zelf nooit opgekomen. En hoe leuk dat de pannenkoeken ook echt lekker bleken te zijn.

  13. Rutger says:

    Kan je de mascarpone ook vervangen door roomkaas?
    Reden is dat ik het wil maken voor lactose-intolerante vrienden, maar kan nergens lactosevrije mascarpone vinden (en onbekend of deze bestaat).
    Zie graag tegemoet of dan roomkaascrème gemaakt/gebruikt kan worden ter vervanging van mascarponecrème.
    En kan hiervoor dan dezelfde hoeveelheid roomkaas als mascarpone gebruikt worden?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close