Even voorstellen: Vic!

Je kunt het bijna niet gemist hebben afgelopen week. Zeker niet als je mij op social media volgt, maar ook als je OMF een beetje in de gaten hebt gehouden en hebt gemerkt dat Sab’s Eetoverzicht en Week van OMF ontbraken, ik ben bevallen! Na een zwangerschap van 39 weken en 3 dagen zijn Tim en ik papa en mama geworden van onze zoon Vic. Vandaag stel ik mijn kleine meneer en nieuwe (tweede) grootste liefde aan jullie voor en vertel ik hoe de bevalling is verlopen. Ik begreep dat een paar van jullie nieuwsgierig waren naar het bevallingsverhaal dus bij deze.

Voorweeën

In de afgelopen edities van Week van OMF gaf ik het al vaker aan, sinds week 36 had ik al last van een ‘rommelende’ buik. Voorweeën waren flink aanwezig, ik sliep slecht, de beesten gedroegen zich raar. Allemaal voortekenen maar het echte werk liet toch nog een poosje op zich wachten.

Op donderdagmiddag 16 maart begon het rond 15.30 toch iets meer te rommelen. De voorweeën kwamen in mijn billen opzetten om vervolgens door te trekken in mijn onderrug en te resulteren in een harde buik. Niets nieuws op zich, maar ze kwamen nu wel heel regelmatig. Uiteindelijk ben ik de voorweeën gaan timen en bleken ze vrij regelmatig te komen. Van de gynaecoloog mochten we wel even langskomen. Het was even afwachten of alles zou doorzetten maar in verband met mijn Streptokokken B besmetting namen we liever het zekere voor het onzekere.

A fijn, na wat checks in het ziekenhuis bleek er inderdaad wel wat te gebeuren maar kwamen de weeën nog lang niet regelmatig genoeg om voor ontsluiting te zorgen. We werden weer naar huis gestuurd (ik met slaappil in de hoop iets beter te slapen dan de nachten ervoor) met de opdracht om af te wachten.

vic1

Op naar het ziekenhuis

Dat afwachten duurde niet heel lang. Ik ging redelijk op tijd mét slaappil mijn bed in, in de hoop een beetje bij te tanken. Van bijtanken is het nooit gekomen. De slaappil werkte niet en de weeën werden heftiger. Die weeën kwamen nog steeds opzetten in mijn billen om vervolgens door te trekken naar mijn onderrug. Dit is de hele bevalling zo gebleven. Echte buikweeën heb ik nooit gehad en ergens vind ik dat heel jammer. Rugweeën zijn lastig te omschrijven. De pijn is heel intens en op geen enkele manier weg te puffen. Althans, zo heb ik het ervaren. Het voelt niet als menstruatiepijn maar meer als heftige messteken in je (in mijn gevallen billen en) onderrug.

Tegen 23.30 uur kon ik de rugweeën alleen nog ‘opvangen’ door te gaan zitten op de rand van het bed. Liggen was er echt niet meer bij. Om 01.30 uur heb ik Tim uiteindelijk wakker gemaakt. De weeën kwamen regelmatig en werden steeds intenser. Op naar het ziekenhuis voor de tweede keer in korte tijd!

Eenmaal in het ziekenhuis kwam ik een paar uur aan de CTG te liggen zodat ze de weeënactiviteit konden controleren. Ik voelde zelf dat de weeën regelmatiger kwamen en steeds intenser werden. Rond 02.00 uur waren we in het ziekenhuis en vanaf dat moment heb ik constant in kleermakerszit op bed gezeten om alles op te vangen voor zover dit mogelijk is met rugweeën. Met Tim achter- of naast me om op het moment van een wee hard met zijn vuisten in mijn onderrug te duwen overigens.

Na een paar uur CTG was de conclusie dat er zeker iets gaande was maar dat het allemaal nog niet krachtig genoeg was om voor ontsluiting te zorgen. Samen met de gynaecoloog hebben we uiteindelijk besproken om mijn vliezen te breken om ervoor te zorgen dat het allemaal een beetje zou vlotten.

vic3

Ruggenprik

Rond 06.00 uur lagen we op de verloskamer en werden mijn vliezen gebroken. Vanaf dat moment kwamen de weeën goed op gang. Nog steeds rugweeën helaas dus ik zat nog altijd in kleermakerszit terwijl Tim met zijn vuisten mijn onderrug bewerkte. Ik heb deze rugweeën als heftig en zéér pijnlijk ervaren maar dankzij de 3 – 4 minuten adempauze die ik had tijdens de weeën kon ik voldoende op adem komen om een volgende wee aan te kunnen.

Heel lang duurde dat goed kunnen opvangen niet. Rond 07.00 uur kwam ik terecht in een weeënstorm. Anderhalf uur lang achter elkaar zonder enkele pauze rugwee na rugwee. Nog altijd zittend in kleermakerszit raakte ik compleet in trance. Nu is mijn pijngrens ontzettend hoog maar tijdens deze weeënstorm wist ik niet waar ik het zoeken moest. Ik was compleet onaanspreekbaar, gaf herhaaldelijk over tijdens de weeën en trok wit weg terwijl het zweet me uitbrak. Het teken voor Tim om aan te geven dat pijnstilling noodzakelijk was, iets waar de verloskundige het gelukkig mee eens was. Met pas 4cm ontsluiting en een CTG monitor die wee na wee registreerde werd besloten over te gaan tot een ruggenprik.

Deze werd om 09.00 uur gezet en vrijwel direct erna landde ik weer op aarde.

Het lange wachten

En toen begon het lange wachten. De weeënactiviteit schommelde enorm. Weeënstormen (die ik nu niet meer voelde dankzij de ruggenprik) wisselden elkaar af met weinig krachtige weeën en alles zorgde ervoor dat de ontsluiting maar lastig vorderde. Pas tegen 19.00 uur ’s avonds was de laatste centimeter in zicht, nadat een paar uur daarvoor al iedere 20 minuten de weeënopwekkers werden verhoogd. Ondertussen kwamen de persweeën langzaam opzetten en mocht ik heel voorzichtig een klein beetje meepersen met een wee. Dit zorgde uiteindelijk voor de laatste centimeter ontsluiting. 12,5 uur na het breken van de vliezen, 17 uur na aankomst in het ziekenhuis. Fúcking eindelijk. Excuse my french.

Persen maar

En toen: persen geblazen. Ik had Tim, de gynaecoloog en de verloskundige belooft hier niet teveel tijd aan te besteden gezien de al hele lange dag (lol). Om 19.10 uur ben ik actief gaan persen en uiteindelijk werd op vrijdag 17 maart om 19.20 uur (yep, na 10 minuten, haha!) Vic Willem Andries Koning geboren met een lengte van 49 cm en een gewicht van 3385 gram <3

vic2

Nasleep/kraamweek

Na twee nachtjes in het ziekenhuis ter observatie in verband met de Streptokokken B mochten we zondagochtend naar huis en sindsdien zijn we aan het genieten van een hele fijne en relaxte kraamweek.

Chapeau als je er na dit lange verhaal nog steeds bent. Het was een lange dag voor zowel Tim, Vic als mijzelf dus het duurde best wel even voordat ik de chronologische volgorde van de bevalling voor mezelf weer op een rijtje had.

Ondanks de lange dag, de lange aanloop naar de uiteindelijke bevalling en de intens heftige weeënstorm in de ochtend kijk ik met een heel goed gevoel terug op de bevalling. Het is toch wonderlijk waar een vrouwenlichaam toe in staat is.

Momenteel zijn de laatste dagen van onze kraamweek aangebroken. Morgen is de kraamverzorgster er voor het laatst en Tim heeft de komende twee weken nog vakantie. We nemen deze tijd dan ook om optimaal te genieten met ons kersverse gezinnetje. Op Instagram (voornamelijk via Stories) plaats ik zo af en toe wat kiekjes van en met onze kersverse aanwinst. Ik ben er snel weer met nieuwe eet- en weekoverzichten.

Dank voor de massale hoeveelheid felicitaties. Tot snel. X

Join the Conversation

 1. Kelly says:

  Van harte gefeliciteerd met jullie mannetje ! Dat is een hele lange dag geweest zeg, jeetje. Ik wens jullie heel veel geluk en geniet nog van de kraamtijd en alles eromheen!

 2. Brenda says:

  Gefeliciteerd met jullie prachtige zoon Sab! En wat een prestatie heb je geleverd zeg!

  Wat knap dat je het nu al zo kunt omschrijven, dat scheelt veel uitleggen en vertellen aan het kraambezoek ;) Geniet de komende weken (en daarna natuurlijk ook) lekker samen van jullie moppie en laat je lekker verwennen.

  Liefs, X Brenda

 3. Shirley says:

  Dat moet heftig zijn geweest! Maar wát een mooi kereltje. Geniet er lekker van X

 4. Marije says:

  Jeetje, wat moet je een pijn hebben gehad zeg! Wat goed dat je er nu al zo samenhangend over kan schrijven! Dikke vette boks voor jou! En gefeliciteerd uiteraard, haha. Wat is Vic een prachtig mannetje en wat is het leuk om jou via Instagram zo trots te zien! Geniet! En eet lekker veel rood vlees haha.

 5. Francisca says:

  Gefeliciteerd hoor! Sommige dingen zijn wel herkenbaar in je verhaal. Bij mij is het 4 jaar geleden inmiddels maar ik zie het allemaal zo voor me hoe het toen ging.

  Genieten nu van je mannetje, doe het rustig aan want deze tijd gaat enorm snel voorbij!

  Veel geluk!

  X

 6. Nikki says:

  Dat klinkt pittig! Gefeliciteerd met jullie mooie jongetje!

 7. Linda says:

  Leuk dat je je verhaal zo deelt ! Iedere bevalling is uniek. Ook heel leuk dat Vic vernoemd is naar Opa Andries. Je ouders zullen wel beretrots zijn. Geniet er maar lekker van. Voor je het weet staan de meisjes op de stoep

 8. Sylvia says:

  Gefeliciteerd en wauw wat een knappie! Lekker genieten van elkaar!

 9. Simone says:

  Wauw jullie hebben een mooi mannetje gemaakt! Van harte gefeliciteerd!

 10. Margot says:

  Dat klinkt heel heftig! Maar van harte gefeliciteerd en geniet vooral van elkaar!

 11. Britt says:

  Och, wat een heerlijk mannetje en koppie, en wat een verhaal! Ik vind dat je je er goed doorheen hebt geslagen, bikkel, maar vanaf nu wordt het genieten geblazen met jullie nieuwe, alllerbeste aanwinst van jullie gezin. Proficiat, en geniet van de tijd die gaat komen!

 12. Kirsten | Travelaar.nl says:

  Wauw.. Pittig zeg! Maar gelukkig kunnen jullie nu lekker van de kleine genieten. Gefeliciteerd!!

 13. Malou says:

  Jaaa wat leuk dat hij er is! Gefeliciteerd!

 14. Daniëlle says:

  Fijn om je mooie zoon Vic na een zware bevalling dan eindelijk in je armen te hebben.
  Je hebt het mooi omschreven. Ik wens jullie heel veel geluk als gezinnetje!

 15. Marlous says:

  Aah Sabine, zo leuk voor jullie! Wel een heftige bevalling zo te horen, maar wat een mooi ventje heb je er voor teruggekregen. Ik vind dat je er zelf ook nog heel erg goed uit ziet! Ik wens jullie drietjes heel veel geluk!

 16. Rebecca says:

  Van harte gefeliciteerd met jullie zoon! Wat een prachtig mannetje.

 17. Tessa says:

  Gefeliciteerd met jullie mooie mannetje! Ontzettend goed gedaan.
  Nu uitrusten, bijkomen en genieten!

 18. Sieglinde says:

  Poeh, klinkt als een zware bevalling, maar wat een beloning voor je labeur! Gefeliciteerd, geniet ervan met jullie drietjes!

 19. Jorienkenl says:

  Wat een heftige bevalling zeg! Hoop dat je al beetje bent bijgekomen daarvan. Lekker genieten, heerlijk hoor Gefeliciteerd !!

 20. Van harte gefeliciteerd! Geniet ervan en rust maar lekker uit!

 21. samantha says:

  klinkt heftig! gefeliciteerd met je zoon! (wat is hij knap)

 22. Laura says:

  Allereerst natuurlijk (nogmaals) gefeliciteerd met jullie prachtige zoontje Vic! Klinkt als een behoorlijk heftige bevalling, en dat terwijl je zwangerschap best goed verlopen is. Ach, gelukkig is hij daar nu eindelijk. Geniet van elkaar!

 23. Veronique says:

  Gefeliciteerd met jullie zoon Vic, leuke naam en wat een knap ventje. Ga er lekker van genieten! En vooral bijkomen van deze zware bevalling

 24. Kevser says:

  Wauw Sab, heb echt met m’n hartslag in m’n keel je verhaal gelezen. Wat heb je het goed gedaan! (Maar ik verwachtte niet anders)
  You’re awesome! En ik wil binnenkort dit hele verhaal gewoon nog een keer horen. En dan live, ga ik gewoon weer op het puntje van m’n stoel zitten:D
  Dikke knuffel voor jullie! Tot snel!! Xxx

 25. Poeg zeg…je hebt Vic niet kado gekregen meisje.
  Goed werk verricht!!
  En nu idd heerlijk genieten en wennen aan elkaar.
  Heel veel liefde en geluk met en van Vic
  <3 <3

 26. Wat een knapperd zeg! Van harte gefeliciteerd hoor! Twas heel heftig zo te lezen. Sterkte met herstellen en geniet voor de volle 200%. Het is zo bijzonder! Je hart stroomt over van alleen maar liefde <3

 27. Karima says:

  Wat een prachtig mannetje! Geniet van deze mooie tijd. Heel veel liefde, geluk en gezondheid voor jullie samen! Liefs, Karima

 28. Nikki says:

  Leuk dat je je verhaal zo deelt. Je schrijft ook echt leuk. Heftig allemaal zeg, maar nu lekker genieten met z’n drietjes. Liefs Nikki

 29. Lilian says:

  Oehhh…heftig zeg.. Maar het resultaat mag er wezen! Van harte gefeliciteerd en geniet er maar lekker van

 30. Tessa says:

  Hoi Sabine! Ik herken veel uit je verhaal. Mijn meisje is 16 maart vroeg in de ochtend geboren.
  Mijn vliezen waren gebroken en al snel kwamen de weeën opzetten na douchen.
  Naar het ziekenhuis werden de weeën heftiger en ook ik werd misselijk.
  Ook ik heb rugweeen gehad met uitstraling naar m’n billen en bekken. Bij mij begon de weeën storm al snel. Wat een pijn! Wel zonder pijnbestrijding omdat het zo snel ging.
  Mijn meisje is in stuitligging geboren. Heb 45 min mogen persen , auw! Na 6 uur is ze geboren. Wat een dagen daarna zeg!
  Geniet van je mannetje en het samen zijn!

  Liefs Tessa

 31. Evelien says:

  Gefeliciteerd met jullie kleine wondertje! Nu lekker genieten en uitrusten met zijn allen! :)

 32. Carolien says:

  Van Harte Gefeliciteerd met jullie mooie mannetje, geniet er maar lekker van
  Veel Liefs Carolien

 33. Marcella says:

  Heftig Sabine! Gelukkig kan je nu volop genieten van jullie kleintje. Mooi mannetje met een prachtige naam. Gefeliciteerd lady!

 34. Richelle says:

  Poeh, klinkt erg heftig zo’n weeënstorm! Wel fijn dat het persen maar 10 minuten hoefde te duren :) Mooie naam & mooie baby!! x

 35. Femke says:

  Gefeliciteerd met Vic! Maar oh no, wat een verschrikking, zo’n bevalling! Je mag supertrots zijn op jezelf! Ik hoop dat het in augustus bij mij wat meer meezit allemaal. Klopt het wat ze zeggen, dat je daarna zoveel geluksstofjes hebt die vrijkomen dat je alle ellende van de uren daarvoor vergeet?

 36. Roxanne says:

  Heftig, maar met mooi resultaat! Wat een knap kereltje :) Ik ben benieuwd hoe lang het nog duurt voor ik ons dametje kan voorstellen, ik ben nu 36+5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close