OMF… krijgt een baby! #4 | Wij krijgen een…

In tegenstelling tot de zwangerschapsupdate van vorige week, heb ik deze week véél meer te vertellen. Gek he, hoe groot het verschil in weken kan zijn. Deze week deden we onze eerste grote bestelling bij Prénatal en ging ik serieus aan de slag met de babykamer. Maar nog VEEL belangrijk en VEEL leuker: we kregen het geslacht van onze baby te horen! En dat had nog best wat voeten in de aarde…


Klik hier als je de video niet kunt zien

shutterstock_374098936

JAAAAA ons kindje is een jongetje! Compleet met alles erop en eraan, zo fijn. Voordat we het echt wisten vroeg iedereen aan ons of we al enig idee hadden. Tim had het flauwe vermoeden dat we een meisje zouden krijgen, maar zelf dacht ik altijd al aan een jongen. Sterker nog, voordat ik überhaupt al zwanger was riep ik dat ik het idee had dat ik een jongensmamma zou worden. En nu blijkt dat echt zo te zijn, gek is dat he! Ik vraag me af of dat gewoon pure toeval is of dat er ergens toch iets van een moederinstinct zit. In ieder geval had het ons niets uitgemaakt, of het nou een meisje of een jongetje zou worden, we zouden er even blij mee zijn. Het cliché is echt waar: zolang het gezond is, is alles ok.

Maar nu hebben we dus namenstress. Althans stress, we hebben met een beetje mazzel nog 25 weken de tijd natuurlijk maar het is leuk als je alvast aan een naam kunt wennen. Als we een meisje hadden gekregen stond de naam al vast, die wisten we weken geleden al. Maar een jongen, dat is hele andere koek. We zijn op zoek naar een stoere, niet al teveel voorkomende, korte jongensnaam. Niet te Amerikaans maar ook niet oerhollands. Een beste klus dus! Het nadeel is dat je met zoveel namen al een associatie hebt. Dat is op zich niet erg, maar je wilt natuurlijk ook liever niet dat je kind later in de klas zit met 5 anderen die dezelfde naam dragen. Dus hoog bovenaan ons lijstje voor de komende weken: een naam voor onze babyboy verzinnen!

Join the Conversation

 1. Nathasja says:

  Onze zoon heet Logan!

 2. Ik denk dat je dat vanbinnen toch een beetje aanvoelt :)
  Geniet van je zwangerschap en tof dat het een jongen wordt :) Leuk!

 3. Stephanie | Kookles Thuis says:

  Ahhh wat leuk! Wij krijgen ook een jongen (nu 21 weken). Echt super dat mintgroen!
  Dit is de fijnste periode van de zwangerschap.. vind ik zelf ;) Geniet ervan!!

 4. MARIJKE says:

  Wat leuk, gefeliciteerd! Leuke jongensnamen zijn een stuk lastiger dan meisjes namen. Veel succes met kiezen. Mooi dat alles helemaal gezond is!

 5. Saskia - Blij Suikervrij says:

  Wij dachten ook heel lang dat we een meisje zouden krijgen, maar toch ook een jongen geworden! Namen zijn lastiger, maar op een bepaald moment weet je het gewoon! Komt vanzelf…

 6. Juul Nauta says:

  Gefeliciteerd! Hier 2 jongens en echt super blij mee! Ze heten Siem en Teun! (Misschien wat inspiratie)

  Geniet van de komende periode!

 7. Maris Maria Renne says:

  Superleuke video! En erg leuk, die muurstickers en het mintgroene badje! Ik heb ‘m in het knalroze :-)
  Wij hebben ook serieuze namenstress gehad, echt: nachten wakker gelegen en we hebben elkaar meer dan 3000 namen (apps, sites, you name it…) hardop voorgelezen.
  Grappig genoeg was het bij ons andersom: wij hadden voordat we het geslacht wisten al een jongensnaam en zijn maanden bezig geweest met zoeken naar een meisjesnaam. We hadden zo’n 2-3 maanden voor de uitgerekende datum een naam die goed voelde. Maar halverwege het ontwerp van geboortekaartje (echt allerlaatste fase zwangerschap) kwam opeens DE naam per toeval op ons pad die ‘klopte’ en moesten we een nieuw kaartje ontwerpen. De vorige was namelijk erg naamspecifiek :-)
  Maar je voelt/weet het vanzelf, komt heus/echt goed! Ik deel onze favoriete jongensnaam nog niet met de wereld (wie weet ooit nog nodig?) maar twee van mijn favorieten zijn ‘Manu’ en ‘Milo’ maar vind ik niet leuk klinken samen met de naam van mijn zoon (‘Mika’).
  Succes met zoeken naar DE naam!

 8. Stephanie says:

  Mijn zoon heet Koen. Hoor je ook niet supervaak;-) en ik vind hem na 7 jaar nog steeds erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close