OMF… heeft een baby! | Het geboortekaartje van Vic

Zo jongens, voor het eerst sinds mijn bevallingsverhaal weer een ‘live’ update van mijn kant. Na anderhalve week nagenoeg stilzitten (lees: zachtjes weer een beetje aanrommelen in huis en lekker de deur uit met het mooie weer) begint het bij mij tóch een beetje te kriebelen om aan het werk te gaan. Lees wel: een beetje. Ik heb de afgelopen week weer foto’s gemaakt voor een nieuw Sab’s Eetoverzicht dat morgen online komt en vandaag deel ik weer een nieuwe zwangerschapsupdate babyupdate! De categorie OMF… krijgt een baby! is ondertussen aangepast naar OMF… heeft een baby! en vanaf nu ga ik mondjes maat verder met babyupdates. Hoe en wat weet ik nog niet precies en ik durf ook niet te zeggen dat deze updates twee wekelijks geplaatst gaan worden, maar ik kan me zo voorstellen dat ik zo af en toe best het een en ander kwijt wil en kan vertellen over ons leven met baby Vic. Door de zwangerschapsupdates om te toveren naar babyupdates geef ik mezelf daar een platform voor.

Hoe gaat het met ons?

Allereerst nog even hoe het nu met ons gaat. Kort gezegd: heel goed! Vic is over het algemeen een onwijs makkelijke baby die alleen van zich laat horen als er iets is. Vaak is dit alleen bij krampjes of als we (naar zijn smaak) net iets te laat zijn met de fles. Zowel overdag als ’s nachts komt hij iedere drie uur voor een voeding dus in die zin hebben we al min of meer een ritme. Al duurt dit hoogstwaarschijnlijk niet heel lang. De week na de kraamweek (afgelopen week) is soepeltjes verlopen. Tim en ik zijn al aardig gewend aan ons leven met Vic en langzaamaan beginnen we ons normale leventje weer op te pakken. Zo is Tim een paar keer de deur uit geweest om wat dingen voor zichzelf te doen en focus ik me, naast voornamelijk op Vic uiteraard want die heeft echt (veel) aandacht van zijn mama nodig, ook weer een beetje op het huishouden en een minibeetje op OMF. Ik merk dat ik weer zin heb om te schrijven en mijn zin om in de keuken te staan langzaam weer terugkomt. Het tegenstrijdige is alleen dat mijn eetlust totaal verdwenen is. Ik heb geen zin om te eten, niets smaakt me echt lekker en als Tim vraagt waar ik zin in heb voor het avondeten maakt het me eigenlijk allemaal niets uit. Totaal niet iets voor mij en heel bizar om mezelf zo mee te maken. Hopelijk gaat deze fase gauw voorbij, al is het ideaal tegen de zwangerschapskilo’s.

Hippe Geboortekaartjes

Enfin, alles gaat zijn gangetje hier en ik geniet de komende weken nog heerlijk van mijn verlof. Voor nu wil ik graag het geboortekaartje dat wij voor Vic hebben ontworpen aan jullie laten zien. Al vroeg in mijn zwangerschap kreeg ik een mailtje van Hippe Geboortekaartjes met de vraag of ik met ze wilde samenwerken en aangezien ik mijn ogen al op hun had laten vallen, kwam dit bijzonder goed uit. In een eerdere zwangerschapsupdate liet ik jullie al de proefdruk zien die ik bestelde van ons geboortekaartje. Deze werd geleverd in een super leuke cadeauverpakking, alleen al een feestje om uit te pakken!

Geboortekaartje Vic

Het totale pakketje

Op de foto hierboven zie je het totale pakketje dat we hebben gestuurd. Vrij simpel: een donkerblauwe envelop die ik heb versierd met zilveren glitter sterren, adresgegevens (handgeschreven met een witte gelliner), een geboortezegel en de enveloppen hebben we dichtgeplakt met een stoere sluitzegel. Ernaast het geboortekaartje!

Bij Hippe Geboortekaartjes heb je de keuze uit 20 kleuren enveloppen. Wij hebben zelf gekozen voor de donkerblauwe variant omdat we deze het beste vonden passen bij het geboortekaartje. Het kaartje van Vic was vrij simpel, dus we wilden deze niet in een witte envelop versturen omdat het anders wel heel steriel werd. Zilver en goud waren ook nog een optie maar dit vond ik uiteindelijk toch te ‘kerstig’ en lichtgrijs deed mij denken aan een rouwkaart. Donkerblauw werd het dus. Het fijne: de enveloppen zelf kun je van tevoren al bestellen. Heel handig want zo heb ik in week 37 alle enveloppen al geschreven en bestickerd. Na de bevalling was het hierdoor alleen nog maar een kwestie van kaartjes bestellen, in de enveloppen doen, sluitzegel erop en versturen. Ideaal, in de kraamweek had ik absoluut geen zin gehad om al die enveloppen nog te moeten schrijven en ik ben toch zo’n neuroot dat het liefst zo snel mogelijk de kaartjes de deur uit doet.

Om het geheel iets op te fleuren heb ik via Etsy zilveren glittersterretjes gekocht die ik op de envelop heb geplakt. Dit matchte naar mijn idee mooi met de tekst aan de binnenkant van het geboortekaartje en het maakte de envelop iets minder saai. De sluitzegels met snor gaven het envelopje een wat stoerder uiterlijk en het bespaarde ons enveloppen likken (yuk!) of met plakband in de weer gaan. De sluitzegels bestelde ik bij Tadaaz.

Het geboortekaartje

Dan natuurlijk het kaartje zelf. De keuze bij Hippe Geboortekaartjes is ontzéttend groot. Je kunt je letterlijk een weekend vermaken door alleen maar te browsen door het gigantische aanbod. Mocht je nou niet zo van de vooraf ontworpen kaartjes zijn dan heb je ook de optie om helemaal zelf een kaartje te ontwerpen en samen te stellen. Wij zijn voor een gulden middenweg gegaan. Ik kwam dit kaartje tegen op de website en vond deze bijna perfect. De mintgroene en zwarte driehoekjes deden me enorm denken aan de bestickerde muur die wij hebben op de babykamer, een super leuke match dus. Daarnaast was het kaartje simpel maar niet kil, schattig maar ergens ook nog een beetje stoer. Precies waar we naar op zoek waren!

Met de ontwerptool van Hippe Geboortekaartjes heb ik uiteindelijk zelf het kaartje helemaal naar wens aangepast. Zo heb ik de teksten op en in de kaartjes natuurlijk aangepast maar heb ik ook wat extra illustraties (de sterretjes) aan het kaartje toegevoegd om het zo bij zowel de envelop als de tekst aan de binnenkant van de kaart te laten aansluiten.

Geboortekaartje Vic

Op de voorkant van het kaartje staat alleen de roepnaam van Vic en zijn geboortedatum.

Geboortekaartje Vic

De binnenkant bestaat uit twee delen: links de tekst Moon of our lives our sun & stars. Voor de liefhebbers: deze tekst komt inderdaad uit de serie Game of Thrones. De eerste keer dat Tim en ik deze zin hoorden vonden we hem al prachtig en daarnaast vonden we het leuk dat het niet zo’n standaard geboortekaartjestekst was terwijl het wél een prachtige betekenis heeft. Heel simpel vertaald is deze zin voor ons gelijk aan ‘je bent onze alles’ maar dan wat minder afgezaagd en zoetsappig, haha. Op de rechter binnenkant van de kaart staat Vic zijn volledige naam. Hij is vernoemd naar de, helaas overleden, opa van Tim en naar mijn vader en Vic draagt (voor de oplettende kijker) inderdaad mijn achternaam. Onder zijn naam nogmaals de geboortedatum, het tijdstip waarop Vic is geboren, zijn geboortegewicht en -lengte.

Geboortekaartje Vic

Tot slot de achterkant. Wederom vrij simpel met alleen aan de onderkant de contactgegevens van Tim en mij en het verzoek of kraamvisite eerst even wilde bellen of appen voordat ze langskwamen.

Vanwege de simpele uitstraling van de kaart hebben we ervoor gekozen hem te laten drukken op Oud Hollands papier, een type karton, offwhite van kleur met een lichte textuur waardoor het geheel nét weer wat minder saai oogde.

En dat was het! Ondanks het gigantische aanbod bij Hippe Geboortekaartjes waren we er eigenlijk vrij snel over uit hoe het geboortekaartje van Vic eruit moest komen te zien. Na de proefdruk hebben we een paar kleine dingen aangepast en uiteindelijk waren de kaartjes zoals ze de deur uit zijn gegaan voor ons perfect.

Zelf hebben wij onze geboortekaartjes en enveloppen (zonder decoratie) van Hippe Geboortekaartjes gekregen. Mocht je nou zelf interesse hebben om geboortekaartjes af te nemen bij ze, dan kan ik het me voorstellen dat je benieuwd bent naar het kostenplaatje. Voor onze geboortekaartjes + enveloppen waren we het volgende kwijt geweest:

 • 50x donkerblauwe envelop 11,5 x 15 cm: € 12,50
 • 50x geboortekaartje (deels eigen ontwerp, Oud Hollands papier) 10 x 15 cm: € 102,50
 • Totaal: € 115,-

*Het bestellen van een proefdruk van het geboortekaartje + de envelop kost maar € 1,-!

Onnodig om nog te zeggen wellicht maar ik ben echt onwijs blij met hoeveelheid aan mogelijkheden bij Hippe Geboortekaartjes én met de service. Een proefdruk die verpakt wordt als een cadeautje kunnen bestellen voor maar één euro, enveloppen die van te voren los te bestellen zijn en geboortekaartjes die zo aan te passen zijn en na bestelling de volgende dag geleverd worden, i-de-aal. Mocht er ooit nog een tweede ukkie bij ons gezin komen dan haal ik mijn geboortekaartjes zeker weer hier vandaan.

Dan ga ik nu weer fijn genieten van mijn kind. Hopelijk vond je deze babyupdate leuk om te lezen. Tot snel! x

Join the Conversation

 1. Wauw, wat een leuk kaartje! Fijn dat het goed met jullie gaat!

 2. Elisa says:

  Mooi kaartje! Denk dat ik ook zoiets zou willen. Bijzonder dat hij jouw achternaam draagt, ben wel benieuwd hoe je tot zo’n keuze komt aangezien het niet gebruikelijk is. Maar is misschien ook wel privé hoor :-)

 3. Malou | Blonde Blossom says:

  Huh, ik heb helemaal gemist dat jullie een baby hebben gekregen! Gefeliciteerd! En wat een leuke naam ook, Vic. Ik vind de kaartjes echt heel mooi, die enveloppen zijn ook zo ontzettend leuk met die sterretjes! Hopelijk komt je eetlust snel terug. Malou x

 4. Dorine says:

  Wat een mooi clean kaartje! En leuk zo in de stijl van Vic’s kamertje.

  Ik heb zelf ook mijn geboortekaartjes hier besteld. Het proefpakket was idd erg leuk.

  Geniet van jullie kleine man!

 5. Prachtige kaartjes gekozen en
  op die site meerde leuke gezien,

  Opnieuw van harte gefeliciteerd
  AJ

 6. Laura - LvanR says:

  Nog gefeliciteerd! Mooie kaartjes!

 7. Daniëlle says:

  Wat een mooi, leuk geboortekaartje!
  Fijn dat het zo goed gaat. Lekker genieten met en van elkaar!

 8. Hafida says:

  Oef, ik hoop dat je smaak voor eten snel terug komt, ik heb volgens mij wel vaker bij jou gezien dat jouw gecorrigeerde tekst gewoon te lezen is. Welliswaar mett een streep erdoorheen.Is dat de bedoeling?

  1. Sabine Author says:

   Haha, dat is de bedoeling ;) Het is niet echt een gecorrigeerde tekst maar meer een grapje.

 9. Margot says:

  Wat een mooi kaartje! Leuk om te zien! Ik heb nu helemaal zin om aan de slag te gaan met het kaartje voor ons kindje.

 10. Salima says:

  Van harte gefeliciteerd met jullie wonder.
  Wat byzonder dat hij jouw achternaam heeft..
  Dacht dat je borstvoeding zou geven in 1 van je zwangerschap update.
  Geniet heerlijk van deze tijd.

  1. Sabine Author says:

   Fulltime borstvoeden is helaas niet gelukt. Vic krijgt nu een combi van flesvoeding en moedermelk :)

 11. Esmee says:

  Van harte gefeliciteerd! Wat een leuke kaart! Superhip, maar wel heel stijlvol!

 12. Marieke says:

  Leuk zeg! En bedankt voor de tip voor de sluitzegels! Ik ben uitgerekend op Koningsdag en als het daadwerkelijk die dag geboren wordt komt er een sluitzegel met een gouden kroontje. En zo niet, dan heb ik al een andere op het oog ;)

 13. Roxanne says:

  Leuk kaartje! Top ook dat het zo past bij zijn kamertje enz. Mag ik vragen waarom jullie gekozen hebben voor jouw achternaam? No judging, ik vroeg het me gewoon af ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close