Er lijkt geen einde aan mijn lijstje met recepten voor Zonder pakje te komen. Niet normaal hoeveel wereldgerechten er te koop zijn in de supermarkt tegenwoordig, wow. Toen wij net het huis uitgingen, inmiddels ruim 10 jaar geleden, kon je een keer kiezen uit 10-15 verschillende, maar tegenwoordig beslaat het maaltijdpakketten-vak een aantal meter. Stiekem vind ik het wel leuk dat ik voor deze rubriek weer eens een keer die pakjesmaaltijden kan proberen. Het is ook een beetje nostalgie want vroeger thuis stond dit best wel eens op tafel. Met de smaak is echter ook niets mis maar inmiddels heb ik jullie in deze rubriek wel laten zien dat je alles ook zelf kunt maken, zonder behulp van het pakje. Vandaag is het in ieder geval de beurt aan Mexicaanse taco’s, een gerecht met harde taco shells, gekruid gehakt, courgette (?) en wat andere groenten. Het sausje dat erbij komt is een fris tomatensausje. Ook zonder het pakje staat dit gerecht zo op tafel.
P.S: ik kan je van harte aanbevelen om de taco’s te voorzien van een laagje kaas en ze daarna nog heel even in de oven te stoppen. Want kaas maakt alles lekkerder, toch? Garneer de taco’s daarna pas met de blokjes tomaat, de ijsbergsla en de rode saus.
Mexicaanse taco's
Benodigdheden
- blender of hakmolentje
Ingrediënten
- 12 tacoschelpen
- 400 g rundergehakt
- 2 courgettes - in blokjes
- 200 g mais - uit blik, uitgelekt
- 3 tomaten - in blokjes
- 150 g ijsbergsla - in reepjes
Kruidenmix
- 2 el paprikapoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl cacaopoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1 tl gedroogde peterselie
- snuf cayennepeper
- peper en zout
Rode saus
- 4 tomaten
- 1/2 ui
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- snuf knoflookpoeder
Instructies
- Verhit een beetje olie of boter in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
- Voeg de courgette en de mais toe en bak dit mee tot de courgette helemaal zacht is.
- Roer alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar en voeg deze toe aan de gehaktmix. Schep goed om en laat 5 minuten meebakken.
- Doe alle ingrediënten voor de rode saus in een hakmolentje en maal het geheel tot een fijne saus.
- Verwarm de tacoschelpen desgewenst nog even in de oven (of zie de tip uit het artikel!). Schep de tacoschelpen vol met de gehaktmix.
- Verdeel de blokjes tomaat en de ijsbergsla over de taco's en maak het gerecht af met de rode saus.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Vandaag eten we dit recept! Ben benieuwd! Kids houden niet zo van tomaatstukjes, maar iets minder blokjes en wat meer tomatensaus compenseert dat wel… ;)
En, hoe was het?